Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Dormagen kentinde 2010 yılında 18 polis, bir Türk genci ile birlikte 70 yaşlarındaki annesini, babasını ve kız kardeşini feci şekilde dövdü. Neuss’taki yerel mahkeme, polisleri tamamen aklarken; Türk gencine polise direnmekten 10 ay ceza verdi.

Korku Dolu Bir Gece Yaşadılar

Almanya'nın Dormagen kentinde yaşayan Trabzonlu Tiryaki Ailesi, 20 Haziran 2010’da Alman polisinin akıl almaz saldırısıyla korku dolu bir gece yaşadı. Gece yarısından sonra iki sivil polis, evlerinin önünde sigara içen Cengiz Tiryaki'ye kimliğini sordu ve yere yatmasını söyledi.

Cengiz Tiryaki, sivil polislere kim olduklarını ve niçin yere yatması gerektiğini sorunca feci şekilde dayak yedi.

Hızını alamayan Alman polisi, ardından gürültüye uyanan ve ne olduğunu anlamaya çalışan 72 yaşındaki baba İhsan Tiryaki’ye saldırdı.

O Geceyi Anlattılar

O anı anlatan Baba İhsan Tirkayki, “Ben zaten dizlerimden ameliyatlıyım, yürüyemiyorum. 'Siz kim siniz dedim ya oğlumdan ne istiyorsunuz?' diye sordum. Adam bunun üzerinden, oğlumun üzerinden kalktı. O kalkışıyla bana sert bir cisimle vuruşu bir oldu. Benim dudağımı ve çenemi patlattı. Tekrar bana bir tekme vurdu” diye konuştu.

Polisler, ardından 68 yaşındaki anne İfakat Tiryaki’ye saldırdı.

İhsan Tirkayki,  “Ellerini tuttu ve göğsüne sıkıştırdı. Boğazına sıkarak dizini karnına dayayarak, kenara sıkıştırdı. Kadın zaten ameliyatlı nefes alamıyor” dedi.

"Mahkemede Polis Babama Yumruk Attı"

10 ay ceza alan Cengiz Tiryaki ise “Bu durumda olan annenizi babanızı polise saldırmakla suçluyorlar? Polise saldırmakla. Tekme tokat polislere saldırmışlar, dakikalarca. Mahkemede az önce olan polis kalktı babama 3 metreden koşarak yumruğu vurdu. Babam geri geri merdivene düştü” diye konuştu.

"Ağzını Kapa Pis Taliban Diye Küfür Ettiler"

Polislerin dayak atarken ağır hakaretler ettiklerini de ifade eden Cengiz Tiryaki, şunları söyledi:

“Babamın boğazını sıkarken 'ağzını kapa Taliban' dedi.  Anneme dedi pis Türk ağzını kapat..."

Mahkeme Polisin Tezini Kabul Etti

Ancak savcılık, Alman Polisi’nin “aile bize direndi ve saldırdı” tezini kabul etti.

Mahkeme sürecinde tanık olarak gösterilen emekli bir Alman öğretmen, polislerin kendisini tehdit ettiğini söyledi. 

Alman mahkemesi polisin uyguladığı vahşeti görmemeyi tercih etti ve Cengiz Tiryaki'yi suçlu buldu.  Tiryaki, iki yıl süren duruşmalar sonrasında 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, 70 yaşlarındaki anne ve babanın dövülmesi konusunda da polisi beraat ettirdi.  Aile şimdi konuyu bir üst mahkemeye götürmeyi düşünüyor.