Microsoft, tarihindeki en büyük işten çıkarmalardan birini gerçekleştirdiğini resmi olarak duyurdu. Yapılan açıklamaya göre eski Nokia çalışanlarından 12.500 kişi, yakın gelecekte ise 18.500 kişi artık Microsoft'la çalışmayacaklar.

CEO Satya Nadella'nın Microsoft çalışanlarına bugün gönderdiği e-postadaki bir başka ilgi çeken detay ise Nokia X serisinin durdurulacak olması. Nadella tarafından "müthiş bir Android deneyi" olarak adlandırılan Android'li Nokia X cihazları, bu senenin başlarında ortaya çıkmış, cep meraklılarının ilgisini uyandırmıştı. Nadella, Nokia X cihaz tasarımlarının "Windows ile çalışan Lumia ürünleri olarak hayatlarını sürdüreceğini" söyledi. Nokia X2'nin birkaç hafta önce tanıtılması, Microsoft'un Nokia'nın Android planlarını devam ettireceği yorumlarının yapılmasına yol açmıştı. Ancak Microsoft'un son hamlesi, durumun farklı olduğunu ortaya çıkardı.

Şu an bir Microsoft çalışanı olan Eski Nokia CEO'su Stephen Elop ise kendi mektubunda Nadella'nın açıklamalarını tekrar ederek, Nokia X cihazlarını Windows Phone'lu cihazlara dönüştüreceklerini, böylelikle piyasaya yeni uygun fiyatlı Lumia'lar sunacaklarını söyledi. Bu değişiklikleri hemen yapacaklarını söyleyen Elop, Nokia X ürünlerini satmaya ve desteklemeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

Böylece Microsoft'un Windows Phone dışında platformlar üzerinde çalışmakla ilgilenmediği, yakın gelecekte kendi platformuna odaklanacağı anlaşılmış oldu.