Güneşli Sokak’ta geçen hafta Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetisyen Bölümü Öğrencisi, 20 yaşındaki Fatmanur Çelik, evlerine internet bağlamak için gelen elektrikçi C.K., tarafından elleri, ayakları, ağzı ve burnu bantlandıktan sonra tecavüz edilip boğularak öldürülmüştü. Fatmanur’un ölümü büyük yankı uyandırmıştı.

Fatmanur’un üniversiteden arkadaşları ve sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter’den organize olan bir grup bugün saat 11.00’de Yenibosna Metrobüs Durağı’nda biraraya geldi. Yaklaşık 100 kişi Fatmanur’un öldürüldüğü Güneşli Sokak’taki evinin önüne kadar yürüdüler. Ellerinde "Tecavüz hastalıktır. Affetmek alçaklıktır", "Susturulan Fatmanurlar için susma", "Fatmanur için buradayız. Susmayacağız", "Anaların yürekleri yanmasın" yazılı dövizler taşıdı.

ÖNLEMLER ALINMALI, SUÇLULAR CEZALANDIRILMALI

Grup adına öğrenci Özlem Merve Hızal okuduğu basın açıklamasında "Evinde canice öldürülen Fatmanur ve şiddet mağduru kadınlar için burada toplandık. Son zamanlarda sürekli artış gösteren kadına şiddet kadınların kamusal alanda bulunmasını dahi zorlaştırmaktadır. Ve hatta şiddet öyle bir boyuta ulaşmış bulunmaktadır ki biz artık evlerimiz de bile güven içinde değiliz. Sessiz kaldıkça tırmanan bu vahşete daha fazla seyirci kalamayız. Gereken tüm önlemler hızlı bir şekilde alınmalı. Suçlular hak ettikleri cezaları bir an önce almalıdır" dedi.

Gruptakiler daha sonra yanlarında getirdikleri mum ve karanfilleri Fatmanur’un öldürüldüğü apartmanın girişine bıraktılar. Eyleme Fatmanur’un komşuları da destek verdi. Katılımcılar, alkışlar eşliğinde sokaktan ayrıldı.