Olay, bugün saat 06.15 sıralarında Orhan Gazi Mahallesi Anıt Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Kız Yurdu'nda hizmetli olarak çalışan 1 çocuk annesi Filiz Zeyrek, iddiaya göre işe gitmek için apartmanın 2'nci katındaki evinden çıkıp asansöre binmek istedi.

Zeyrek, henüz belirlenemeyen nedenle asansör ile duvar arasında sıkıştı. Kadının çığlığını duyan komşuları polise ve 112 Acil Servis'e haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, baş ve gövdesinin bir kısmı asansörün dışında, vücudunun diğer bölümü de asansör ve duvar arasında kalan Zeyrek'in yaşamını yitirdiğini saptadı.

GÖK GÜRÜLTÜSÜNDEN KORKUNCA

Zeyrek'in cesedi, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren müdahalesiyle sıkıştığı yerden çıkartılıp Ereğli Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Aynı işyerinde çalışan ve çocuğuyla birlikte geceyi annesinin yanında geçiren Filiz Zeyrek'in eşi 47 yaşındaki Halil Zeyrek, acı haberi duyup evine geldi.

Komşuları, Zeyrek'in asansörde sıkıştığı anda gök gürlediğini ve kadının korkup asansörden çıkmak istediği sırada üst katlardan birinin asansörü çağırmış olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Polis, olayla ilgili apartman yöneticisi, kapıcı ve asansörün bakımın üstlenen firma yetkililerinin ifadesine başvurdu.