Ailesi Fransa'da isçi olarak çalışan Akyazılı Ali Aydoğdu, 16 yaşındaki Fransız Cindy Langard ile arkadaş oldu. Arkadaşlıkları aşka dönüşen Ali Aydoğdu ve Cindy evlenmeye karar verdi.

Cindy ile haftasonu Türkiye'ye gelen Aydoğdu, sevgilisini memleketi Akyazı İlçesi'ndeki akrabalarıyla da tanıştırdı. Burada Akyazı ilçe Müftülüğüne giden Fransız Cindy kendi isteğiyle Müslüman olmak istediğini söyledi. Cindy Langard'a İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur tarafından önce İslam dininin esasları anlatıldı. Müftü Şenokur ve şahitlerle birlikte Tevhit ve Şahadet kelimelerini okuyarak Müslüman olan Cindy Langard 'Zeynep' adını aldı.



'ALİ'Yİ ÇOK SEVİYORUM'

İslam dinini seçmekten mutluluk duyduğunu belirten 'Zeynep', "Ali'yi çok seviyorum. Türk ve Müslüman geleneklerini de çok beğeniyorum. Müslüman olmamda yardımları olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Fransız gelin adayı Zeynep'e, Müftü Şenokur Kuran Meali, Türkçe- Fransızca dillerinde yazılmış dini kitaplar ve çeşitli hediyeler verdi. Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, "Bugüne kadar Müftülüğümüze başvuran bir çok yabancı Müslüman oldu. Müftülüğümüze bugün başvurarak Müslüman olan genç kızımız Zeynep ve Ali kardeşlerimize kuracakları yuvada mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum" diye konuştu.