Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ile birlikte olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Lekesiz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, ilk tespitlere göre olayı, Amanos Dağlarındaki terör örgütü elemanlarının Şehit Ahmet Tor Kışlası'nda mesai bitimi çıkan askeri personele yönelik düzenledikleri bir saldırı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Aracın patlaması sırasında olay yerinden geçen sivil minibüste bulunan 4 kişinin hafif şekilde yaralandığını ve yaralıların İskenderun Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini belirten Vali Lekesiz, basın mensuplarını sorularını da cevaplandırdı.

Patlamada kullanılan aracın çalıntı olabileceği üzerinde durulduğunu belirten Vali Lekesiz, bugün bölgede 3 araç ile 1 motosikletin çalındığını, bunlardan motosiklet ile 2 araca ulaştıklarını, diğer araca da ulaşmaya çalışıldığını kaydetti.

Patlamanın şiddetinin artırılması için bir benzin istasyonu önünün seçildiği izlenimi doğduğunun belirtilmesi üzerine Lekesiz, bu değerlendirmeye katılmadığını ifade etti.

Daha önce alınan bir istihbarat nedeniyle askeri personelin çıkış saatlerinin değiştirildiğinin, bugün de 15 dakika önce servis araçlarının kışladan çıktığının hatırlatılması üzerine Vali Lekesiz, "Askeri yetkililer, zaman zaman çıkış saatlerini bu şekilde değiştiriyorlar. Yetkililer doğru karar almışlar" dedi.

İçinde bomba bulunan aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı, olayla ilgili incelemenin çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi