ÖZEL HABER-Trabzon Avrupa Kıtası Olimpiyat Kota Müsabakalarına ev sahipliği yaparken, birçok yabancı spor ve ailesi ile gazetecilerde Trabzon’a geldi.
Trabzon’da müsabakalara katıldıktan sonra şehir içerisinde de gezerek Trabzon’un tanımaya çalışan sporculara gazeteciler de eşlik ediyor.
Ülkelerinin sporcularına özel fotoğraflar çeken gazeteciler bu fotoğrafları gazetelerine servis ederken bu arada dikkat çeken bir fotoğraf ortaya çıktı.
İrlanda Basınından Irishtimes gazetesinin internet sitesinde ki bir Adam Nolan adlı sporcularına çekilen fotoğrafın arka fonunda ise iki kara çarşaflı kadın görülüyor. Bir üst geçidin üstünde özellikle çekildiği fark edilen fotoğrafta Trabzon ve Türklere karşı hala bir ön yargının olduğu fark ediliyor.
Bilindiği üzere daha öncede Türkiye’ 1-2 dakika yer verilen Amerikan filmlerinde de Türkiye hala Osmanlı İmparatorluğu dönemindeymiş gibi gösteriliyordu.


ŞİKE SÜRECİNDE TRABZON’A DESTEK
Öte yandan ayrıca aynı gazeteTrabzon ile ilgili özel bir haber yaptı. Haberi yazan
Johny Waterson, şike ile ilgili yorumunda "Anadolu şikenin dışında. Trabzonspor temiz çünkü, Asya'nın temiz duygularını taşıyor" dedi.