Trabzon'da yaşayan ve doğuştan spastik engelli olan 18 yaşındaki Hande Arslan yürüyemiyor ve konuşamıyordu. Ailesi inanılmaz bir mücadele verdi. Hande, 5 yaşında konuşmaya başladı, 14 yaşında ilk adımını attı. Tek hayali bisiklete binmekti. Hande onu da gerçekleştirdi. Ailesinin yardımıyla adeta bir mucizeye imza atan Hande, "Her pedal çevirişimde hayata bir tokat daha atıyorum" diyor.

HANDE'NİN AZMİ VE BAŞARISININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

14'ÜNDE İLK ADIM
Hande ailesinin desteği ve kendi azmi sayesinde 5 yaşında "Anne" demeye başladı. 6 yaşına geldiğinde dizlerini kırabiliyordu. Anne Figen Arslan, yürüyemeyen kızının ayakları oldu. Onu okula sırtında götürüp getirdi. Yine annesinin desteği ve gördüğü fizik tedavinin ardından Hande 14'üncü doğum gününde ilk adımını attı. Hande, geçtiğimiz yıl ocak ayında Vehbi Koç Vakfı'nın Türkiye genelinde düzenlediği "Meslek Lisesi, Memleket Meselesi... Konuştur Mesleğini" kısa film yarışmasında birinci oldu. Bilgisayarda masaüstündeki imgeleri konuşturan "Monitörüm canlandı" adlı kısa filmle kazandığı ödül, Hande'nin ailesine ikinci büyük hediyesi oldu. Dünyalar onun olmuştu. Artık tek bir hayali kalmıştı; o da bisiklete binmekti. Umutsuzdu, "hiç gerçekleşmeyecek" diyordu.

DOKTORLUK İSTİYOR
Fakat Hande'nin azmi bu engeli de aşmaya yetti. Önceki gün annesi sürpriz yaparak Hande'ye bisiklet aldı. Çünkü zamanının geldiğine inanıyordu. Hande, çocukluktan beri tek hayalini kapıda görünce sevinçten havalara uçtu. Bisiklete binip, pedallarını çevirmeye başlayan Hande artık tamamen özgür. Üniversite sınavlarına hazırlanan genç kızın hedefi doktor olmak. Hayatın zorlukları karşısında hiç şikâyet etmediğini söyleyen Hande Arslan, "Annemin desteğiyle hepsini birer birer aştım. Sonunda hayallerim gerçekleşti. Bisiklete binebilmek tarif edilemez bir duygu" dedi. Ev hanımı anne Figen Bozkurt (48) ise kızının mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu belirterek, "Kızım benim yaşama sevincim. O benim her şeyim. Onunla birlikte daha çok büyük adımlar atacağız" diye konuştu.