Zonguldak'ta, kendisinden kaçarak mahalle bakkalına sığınan eşini yumruklayıp, saçından tutarak yerde sürükleyen koca, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüde, yanına sığınan kadını döven kocaya müdahale etmeyip, yerinden kalkmayan ve televizyon izleyen işyeri sahibi dikkat çekti.

Olay, geçen 23 Kasım'da meydana geldi. Taksi sürücüsü Murat Ö., iddiaya göre şiddetli geçimsizlik nedeniyle tartıştığı eşi M.Ö.'yü evde dövmeye başladı. Eşinin şiddetinden kaçan kadın, mahalledeki bakkala sığındı. Murat Ö., üzerindeki atlet ve eşofmanla kovaladığı eşini bakkalda dövmeye devam etti.

KADIN DAYAK YERKEN YERİNDEN KALKMADI

Bakkaldaki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan olayda, içeriye giren Murat Ö.'nün, kasada oturan işyeri sahibinin arkasına sığınan eşini yumruklayıp, saçından tutarak sürüklemeye çalıştığı görülüyor. Bu sırada yerinden kalkmayıp kavgaya müdahale etmeyen işyeri sahibinin ise televizyon izlemesi dikkat çekiyor. Murat Ö., direnmesine rağmen saçından tuttuğu eşini yerde sürükleyerek işyerinin kapısına kadar götürürken, burada da dövmeye devam ediyor.

KADINI EŞİNİN ELİNDEN KOMŞUSU KURTARDI

Olayı gören bakkalın karşısındaki evde oturan bir kişi ise Murat Ö.'ye tepki gösteriyor. Evinden çıkan kişi, karışmamasını isteyen Murat Ö.'nün boynunu sıkıp tartaklarken, eşinden dayak yiyen kadın da bunu fırsat bilip bakkaldan koşarak çıkıp uzaklaşıyor.

Çevredekilerin haber vermesiyle gelen polis, Murat Ö.'yü gözaltına aldı. Eşinin şikayetçi olduğu Murat Ö.'ye, Cumhuriyet Savcılığı'nca tedbir kararı uygulandığı ve 6 ay evden uzaklaştırılma cezası verildiği belirtildi.

'KARI-KOCA ARASINA NASIL GİREYİM?'

DHA'nın telefonla ulaştığı işyeri sahibi B.K., kavgaya müdahale etmeme nedenini şöyle açıkladı; "Kadın koşarak buraya geldi. Kocası da peşindeydi. Karı koca arasına ben nasıl gireyim? Yanlış anlaşılırdım. Adam yanlış anlar, bana da saldırırdı. Zaten kapının önünde döverken yapmamasını söyledim. Ama bana da tepki gösterdi, küfür etti. Karşı komşuya da küfür etti."