Bankalardan yok artık dedirtecek uygulama.Bankalar kredi kartı aidatı inadından vazgeçmiyor. İstanbul’da yaşayan E.E. bankadan gelen ekstre ile şok oldu. Şikayetvar.com’a gönderdiği şikayetine göre banka 2007 yılında talebi olmadığı halde adına habersiz 1 lira limitli kredi kartı çıkardı. Bu zamana kadar kullanmadığı hatta karttan haberi dahi olmayan şikayetçi gelen kredi kartı hesap özeti ile adeta şok oldu. Buna göre, 1 lira limitli bir kartı vardı ve banka habersiz çıkardığı bu kart için kendisinden 55 lira istiyordu.


“1 lira limitli kredi kartına mı inanayım yoksa bu kart gelen 55 lira aidata mı bilemedim” diyen E.E. bankaya olan tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“1 lira limitli kredi kartı olur mu demeyin. Banka ile tüketicilerin yaşadığı olaylar fıkra gibi. Benim yaşadığım olay da Nasrettin Hoca’nın bir fıkrasına benziyor. Nasrettin Hoca komşusundan bir gün kazan ister ve iade ederken bir kazan daha vererek ‘Kazanın doğurdu’ der. İşte bankalarda tüketicinin haberi olmadan hem kredi kartı çıkarıyor hem de kart aidatı istiyor. Kağıtta kart limitinin 1 TL olduğunu görünce yanlış yazılmış olabileceğini düşündüm. Şimdi ben  1 lira limitli kredi kartına mı inanayım yoksa bu kart gelen 55 lira aidata mı bilemedim. Bankadan gelen kredi kartı hesap özeti ile adeta şok oldum. Banka 2007 yılımda adıma benden habersiz 1 lira limitli kart çıkarmış ve sene 2012 benden 55 lira kart aidatı istiyor. Bu zamana kadar kart kullanılmadığı gibi iptal işlemi de yapılmadı. 2 kez bankayı aradığım ve bu durumu anlattığım halde talebimi olumsuz karşılamışlar. Böyle bir saçma durum olabilir mi ?5 yıldır kullanılmayan ve 1TL limitli bir karta hangi izaha dayanarak 55TL’lik aidat kesilebilir? Bari aidat kesiyorsan kartın limitini değiştir de bir anlamı olsun.”