Çalmak istedikleri "sarı kız" ellerinden kaçınca, silahla ateş ederek hayvanı telef ettiler, Hayvanın baş kısmında bulunan kurşunu çıkarmak da askerlere düştü.

Son iki ay içinde 50'ye yakın büyükbaş hayvanın çalındığı Ardahan'da Önceki gün yaşanan olay büyük şaşkınlık yarattı.. Çalmaya çalıştıkları inek huysuzluk edip kaçınca hırsızlar hayvanı başından vurularak telef edildi.

Ardahan'da son iki ay içerisinde yaşanan hayvan hırsızlıkları köylüleri canından bezdirdi. Son iki ay içerisinde 50'den fazla büyükbaş hayvanın çalındığı ilde, önceki gün yaşanan olay ise büyük şaşkınlık yarattı.

Ardahan'ın Cıldır ilçesine bağlı öncül köyünde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. köye gelen hayvan hırsızları merada otlamakta olan ineği çalmak istediler, ineklerin 5 tanesini yakalayan hırsızlar, "sarı kız" adlı ineği ellerinden kaçırdılar. Bunun üzerine hırsızlar silahla hayvanı yaralıyarak yakalamak istediler. Açılan ateş sonucu kurşun hayvan başından isabet alınca, yığıldığı yerde bir süre can çekiştikten sonra telef oldu. Olayın duyulmasının ardından ineğin sahibi Özcan Orak, durumu jandarmaya bildirdi.

Hırsızların yakalanması için ineğin başında bulunan kurşunun çıkarılmasına ve balistik incelemesinin yapılmasına karar verdi. Bu iş için otopsiyi yapmakta Çıldır ilçe jandarma komutanlığında görev yapan askerlere düştü. Askerler ellerindeki satır ve bıçaklarla hayvanın başında bulunan silaha ait kurşunu çıkarttılar. Tutulan tutanağın ardından olayda kullanılan kurşun ile birlikte olay cumhuriyet savcılığına intikal ettirildi.

Hayvanın başından çıkan kurşunun Balistik incelemesinin yapılacağı ve soruşturmanın sürdürüleceği bildirildi.