Gece terörü durumunda çocuk uykusundayken aniden bağırır. Nefes almaları sıklaşarak artar. Kalbi hızla çarpar. Anlaşılır ki büyük bir korku yaşamış olabilir. Aşırı derecede terlemiştir. Gece terörünün görülmesinin en önemli nedeni ise çocuğun yaşamış olabileceği belirgin bir kötü olay olabilmektedir. Bu gibi istenmeyen durumlarla karşılaşması durumunda en kesin çözüm bir danışmanlık hizmeti almaktır. Zira sorununun kökeninde tahmin dahi edemeyeceğiniz durumlar söz konusu olabilmektedir. Hatta uyumaya direnen evlatleriniz için dahi bebeklerde uyku eğitimi danışmanlığı alarak bu sorunu en güvenli yoldan çözebilmeniz mümkündür. Bu sayede rahat bir uykunun keyfine hem bebeğiniz hem de siz de kolaylıkla varabilirsiniz.

                Bütün anneler de bundan büyük bir zevk alırlar haliyle. Ancak bazen bakmak zannedildiği gibi kolay bir görev değildir. Meşakkatli yönleri oldukça fazladır. Bebeğin büyüme sürecini zor hale getiren durumlardan birisi de evlatların uyku durumudur. Daha doğrusu ise uyku düzenleridir. Öyle sanıldığı üzere mışıl mışıl uyumayabilirler. Bu durumda bebeğim neden uyumuyor? Diye sorabilirsiniz kendinize. Özellikle de ilk aylar anneleri için büyük sorunlar çıkartırlar. Yani kısacası bebeğin uykusu ile ilgilenmek kolay bir durum değildir. Bazı durumlarda geceleri sık - sık uyanmaları bir anne hatta baba için yıpratıcıdır streslidir, katlanılmaz olabilir hatta. Hatta da yapılan bazı araştırmalara göre ise anne ve babaların bakımında en çok şikayet ettikleri konu geceleri sık sık uyanmalarıdır şeklinde belirtmektedir. Bazı hallerde ise bu durum sıklığı sıklıkla geceleri 6 - 7 kez uyanabildikleri bir hale gelmiştir. Böyle durumlarda annesi de 6 - 7 kez uyanmak durumunda kalır haliyle.

                Bebek uyutma yöntemleri konusunda uzman olan danışmanların yönlendirmesi sayesinde hem kendinize hem bebeğinize uzun ve güzel bir uyku kazandırabilmeniz çok kolaydır. Çünkü bir bebeğin uyumasının ya da uyku düzeni problemleri yaşamasının pek çok sebebi olabilir. Bu sebepler arasında da bir seçim yapmak yerine en doğrusunu bilmek ve ona göre çözüm üretmek hem size hem bebeğinize mutlu bir uyku alışkanlığı kazandırabilir.