Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin ve oğlu Önay Şevket Bilgin'inde aralarında bulunduğu 11 eski Etibank yöneticisinin yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme Dinç Bilgin, oğlu Önay Şevket Bilgin ve Şükrü Karahasanoğlu'nun yurtdışına çıkış yasaklarını kaldırdı.
TMSF tarafından el konulan Etibank`ın eski sahibi Dinç Bilgin ile yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 banka görevlisi hakkında 'Bankalar Kanunu'na muhalefet' suçundan açılan davanın duruşması İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Dinç Bilgin'in oğlu Önay Şevket Bilgin'in de aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık katıldı. Ayrıca şikayetçi Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu avukatları ile sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.
Mahkeme Başkanı İlhan Karagöz, heyette görevli üye hakim Murat Üründü'nün raporlu olması sebebiyle hakim Akif Akbulut'un geçici görevle heyette görevlendirildiğini açıkladı. Başkan Karagöz, her ne kadar heyette değişiklik olsa da dosya kapsamı ve gelinen aşama nedeniyle eski zabıtların hakim Akbulut tarafından okunmadığını da zabıta geçirdi.
Sanık avukatları, dava dosyasına gönderilen son bilirkişi raporunun, yakın zamanda kendilerine ulaştırıldığını ve detaylı şekilde inceleyemedikleri için incelemek üzere süre verilmesini talep ettiler.
Sanıklar Dinç Bilgin, oğlu Önay Şevket Bilgin ve Şükrü Karahasanoğlu'nun avukatları, müvekkilleri hakkında uzun zamandır yurtdışı çıkış yasağı bulunduğunu belirterek bu yasağın kaldırılmasına yönelik daha önceki celselerde yaptıkları taleplerini tekrarladıklarını söyledi.
Duruşma sonunda sanıklar Dinç Bilgin, Önay Şevket Bilgin ve Şükrü Karahasanoğlu'nun duruşmalara katılım göstermesi ve geçici olarak kaldırılan yurt dışı çıkış yasaklarına riayet etmelerini gözönünde bulundurarak haklarındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verildi.
Heyette geçici görevle görevlendirilen üye hakim Akif Akbulut, sanıkların yurt dışı çıkış yasaklarının nihai hüküm ile birlikte değerlendirilmesi yönünde görüş bildirerek, verilen karara karşı muhalefet şerhi koydu.
Avukatların bilirkişi raporunu detaylı olarak incelemeleri için süre verilmesine karar verilen duruşma ertelendi.