Kıvrak zekası ile ün salan, Karadeniz insanının hazır cevaplığını ve espritüel yapısını simgeleyen bir karakter haline gelen Temel'in hikayesinin anlatıldığı "Sümela'nı şifresi Temel" filminin Karadeniz galası Samsun'da yapılacak. Filmin senaristi Yılmaz Okumuş, yaptığı açıklamada, filmin Karadeniz galasını,  Samsun'da yapacak olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Okumuş, çok sayıda izleyiciye ulaşan ve en çok izlenen filmler arasına giren "Sümela'nın Şifresi-Temil"in ikinci filminin de çekileceğini aktardı.
Okumuş, gala öncesinde, Oyuncuların alış veriş merkezinde düzenlenecek olan söyleşi ve imza gününe katılacağını ifade etti.

Adem Kılıç'ın Yönetmen koltuğunda oturduğu filmin Karadeniz galası Yeşilyurt Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Temel'in, Trabzon'un en zengin ailesinin kızına aşık olması ve sevdiği kıza kavuşmak için verdiği mücadeleyi konu alan film Türkiye genelinde büyük ilgi görmüştü. Okumuş, filmde yer alan önemli karakterlerden Alper Kul, Salih Kalyon, Ruhi Sarı, Aslıhan Güner, Duygu Şen, Çetin Altay ve İsrafil Köse'nin de Samsun galasına katılacağını ifade etti. Okumuş, Karadeniz'in büyük şehri Samsun'da halkla iç içe olmak istediklerinin altını çizdi.