Tekstilci Ömer Bayraktar, 29 Temmuz 2009 tarihinde Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak, 'Bize her yerTrabzon' sözünü işletmesinde üretilen tekstil ürünlerinde kullandığını belirterek, kendi adına marka olarak tescil edilmesini talep etti. Türk Patent Enstitüsü de 15 Temmuz 2011 tarih ve 40529 numaralı kararla, 'Bize her yer Trabzon' sözünün, koruyucu amaçlı olanlar hariç her türlü malzemeden yapılmış iç-dış giysiler, çoraplar, ayak ve baş giysilerinde kullanılmak üzere marka hakkını 29 Temmuz 2009 tarihinden itibaren 10 yıl boyunca Ömer Bayraktar adına tescil etti.

Bunun üzerine Trabzonspor A.Ş., Türk Patent Enstitüsü'ne itiraz ederek marka tescilinin iptalini istedi. Ancak kurul bu itirazı reddederek tescil işlemini Ömer Bayraktar lehine yeniden onayladı.

Trabzonspor, bu gelişme üzerine Trabzon 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Ömer Bayraktar aleyhine dava açtı. Trabzonspor avukatları, 'Bize her yer Trabzon' sözünün TS Club mağazalarındaki ürünlerde kullanıldığını, bu nedenle davalı lehine yapılan tescilinin iptal edilmesini, marka sicilinin terkini ve markanın hükümsüz olmasını talep etti. 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Patent Enstitüsü'ne bir yazı gönderdi ve konuyla ilgili bilgi istedi. Davanın, tarafların da katılacağı ilk duruşmasının önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi