İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşanan hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti.

UYKUDAN UYANDIRIP PARA İSTEDİ

Karşıyaka ilçesinde yaşayan B.A. (35) adlı bayanın evine hırsız girdi. Hırsız, o sırada uyuyan ev sahibi B.A.'yı, "Abla bir dakika baksana" diyerek uyandırdı. Evde tanımadığı bir kişiyle göz göze gelen ev sahibi B.A., "Kimsiniz, evimde ne arıyorsunuz" diye sordu. Hırsız ise "Ben yan taraftaki komşu temizlikçi bayanın oğluyum. Askerim, birliğime gideceğim bana 50 lira para ver" dedi. Bunun üzerine şoka giren ev sahibi, hırsıza 20 lira vererek gönderdi.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞ

Poliste 9 ayrı suç kaydı bulunan hırsızlık zanlısı Ş.B., 12 Kasım günü avukat A.Ş.A'nın (65) Karşıyaka ilçesinde bulunan annesinin evine gitti. A.Ş.A.'nın annesine, "Beni oğlunuz gönderdi, bana 100 lira vermenizi istedi" diyerek yaşlı kadının evine girdi. Evde o sırada bulunan misafirlerden askere gideceğini söyleyerek para isteyen hırsız, evde bulunan misafirlerin çantasından 20 lira çalarak evden ayrıldı.

HIRSIZLIK BÜRO HAREKETE GEÇTİ

A.Ş.A. ve evde bulunan diğer kişiler hırsızlık olayı sonrası Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı yakalamak için çalışmalara başladı.

Ekiplerin araştırması sürerken yine Karşıyaka ilçesinde yaşayan B.A. adlı bayan 19 Kasım'da polise başvurarak, evine giren tanımadığı bir kişinin kendisini uyandırarak para istediğini bildirdi.

10 LİRAYI BEĞENMEDİ

Mağdur B.A.'nın polise verdiği ifadeye göre, hırsızlık zanlısı bayanın evine girdi. O sırada uyuyan B.A., tanımadığı erkek bir şahıs tarafından, "Abla bir dakika baksana" diyerek uyandırıldı. O sırada çok korkan B.A., şahsa, "kimsin evimde ne arıyorsun" diye sordu. Zanlı da, "Ben yan taraftaki komşun temizlikçi bayanın oğluyum, askerim, birliğime gideceğim bana 50 TL para ver" diyerek para istedi. Bunun üzerine çantasından 10 lira çıkaran B.A. zanlıya verdi. Zanlı bu parayı beğenmeyince ev sahibi bayan 10 lira daha vererek zanlıyı gönderdi.

POLİS, HIRSIZI YAKALADI

Her iki olayın mağdurlarının ifadelerine göre şüpheli şahsın eşkalini belirleyen polis, olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla Ş.B.'yi (24) gözaltına aldı. Poliste 9 ayrı suç kaydı bulunan Ş.B., mağdurlar tarafından teşhis edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.