Afyonkarahisarlı 8. sınıf öğrencisi Müslime Tosun, özellikle minibüs ve otobüslerdeki ‘balık istifi’ yolculuklardan yola çıkarak yeni bir minibüs geliştirdi.

Küçük mucidin minibüsünde her koltuğa konulan düzenekle ayakta yolcu almak imkansız hale geliyor.

İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde başlayan ‘ İnovasyon Türkiye’ fuarında mucitler tüm hünerlerini sergiliyor.

Afyonkarahisar Ortadoğu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Müslime Tosun’un icat ettiği yeni minibüs de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Müslime Tosun, şehirdeki minibüs ve otobüslerde ayak yolcu taşınmasıyla oluşan kargaşanın önüne geçmek istediğini belirtti. Küçük mucit, “Afyon’da toplu taşıma araçlarının çok kalabalık olduğunu gördüm.

Böyle olunca yan kesicilik, taciz ve birçok problemin meydana geldiğini düşündüm. Bunun için bir çözüm üretmeye karar verdim.

Özel olarak dizayn edilen minibüste her koltuğun altına bir düzenek yerleştirdim. Tüm yolcular oturduğunda kapı kesinlikle açılıp kapanmıyor. Şoför de minibüs dolu olduğu ayakta yolcu alamıyor. Ancak bir yolcunun yerinden kalkması gerekiyor ki kapı açılabilsin.” diyerek icadını anlattı.

Tosun’un öğretmeni Ayhan Sezdirmez ise, öğrencilerin geliştirdikleri projelere okul olarak da katkı sağladıklarını belirterek, geliştirilen projelerin uygulanıp uygulanamayacağını da kontrol ettiklerini söyledi. Sezdirmez, minibüs projesinin çok rahatlıkla uygulanabileceğini ifade etti.