Kocaeli'de karısıyla boşandıktan sonra velayetini üzerine aldığı sağır ve dilsiz olan 15 yaşındaki öz kızı M.K.'ya tecavüz ettiği iddia edilen baba E.K.(34), kızının işaret diliyle şikayetçi olmasıyla gözaltına alındı.

ANNESİNİ ZİYARET ETTİĞİNDE ANLATTI

Edinilen bilgilere ve iddialara göre olay şu şekilde gelişti; Daha önce Eskişehir ve Giresun'da ikamet eden baba E.K.(34) ile sağır ve dilsiz kızı M.K.(15) yaklaşık 1 yıl önce İzmit Alikahya'ya yerleşti. Sağır ve dilsiz olan kız M.K. ise geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda kendileri gibi İzmit'te ikamet eden ancak babasıyla 2003 yılında boşanan annesi S.K.(32)'nin yanına gitti. Ziyaret sırasında sinirli ve asabi hareketleri ile dikkat çeken 15 yaşındaki M.K.'nın annesi kızını sıkıştırdı ve kızının ağzından çıkanlar karşısında şok oldu. Kızını alarak polisin yolunu tutan anne S.K. eski kocasından şikayetçi oldu.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Kendilerine gelen şikayet ile hemen konu hakkında soruşturma başlatan İzmit İlçe Asayiş Bürosu ekipleri söz konusu şahsı Dilovası'nda çalıştığı şantiyede gözaltına alındı. Küçük kızın sağır dilsiz tercüman, pedagog ve avukat eşliğinde alınan ifadesinde ise, 2010 yılından beri babasının fiili livatasına defalarca maruz kaldığını, söylediği iddia edildi. Baba E.K. ise suçlamaları kesinlikle kabul etmediğini belirtti. Baba alınan ifadesi ve biten işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

kaynak:habertürk