Aydın'da bi ilköğretim okulunda görevli sınıf öğretmeni uyardığı öğrecinin saldırısına uğradı. Hem saldırının şokunu yaşayan hem de acı içinde kıvranan öğretmene iş görmezlik raporu verildi.

Aydın'ın Nazilli İlçesi’ndeki Orhan Gazi İlköğretim Okulu’nda görevli sınıf öğretmeni 36 yaşındaki Sevim Yıldırım, gürültü yaptıkları için uyardığı öğrenciler arasında bulunan 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki A.S.’nin yumruklu saldırısına uğradı. Burun kemiğinde çatlak meydana gelen gelen Sevim öğretmene '1 hafta iş göremez' raporu verildi.

BANA ANAM BABAM KARIŞMIYOR, SİZ KİM OLUYORSUNUZ?

Orhan Gazi İlköğretim Okulu’nda görevli, evli ve 2 çocuk annesi sınıf öğretmeni Sevim Yıldırım, geçen 3 Ekim’de bahçede yüksek sesle müzik dinleyen bir grup öğrenciyi okulun birinci katındaki sınıfın penceresinden uyardı. Ancak, öğrencilerin aldırış etmeyip gürültü yapmaya devam etmesi üzerine Sevim Yıldırım, yanlarına gidip, "Gürültü yapmaya utanmıyor musunuz?" diyerek, öğrencileri bir kez daha uyardı.

İddiaya göre bu sırada gruptaki 8’inci sınıf öğrencisi A.S., "Bana anam, babam karışmıyor, siz kim oluyorsunuz?" diyerek, yumruk attı. Burnuna aldığı darbeyle acı içinde yere yığılan Sevim Yıldırım, diğer öğrencilerin haber vermesi üzerine gelen meslektaşları tarafından Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burun kemiğinde çatlak meydana geldiği belirlenen Yıldırım’a 'bir hafta iş göremez' raporu verildi.

Sevim Yıldırım, hastanedeki tedavisini ardından polise gidip, kendisine yumruk atan öğrenci A.S.’den şikayetçi oldu.

'O ÇOCUKLARIN YÜZÜNE NASIL BAKARIM'

Olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten Sevim Yıldırım, "Birinci sınıf öğrencilerinin gözü önünde saldırıya uğrayıp, yumruk yedim. 14 yıllık meslek hayatımda ilk kez başıma gelen olaya inanamıyorum. Beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım. Son dönemlerde öğretmenlere yönelik şiddet olayları arttı. Şimdi o okula ben nasıl giderim? O öğrencilerin yüzlerine nasıl bakarım?" dedi.

Kendisinin de 11 ve 13 yaşında iki çocuğunu bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Eşim de benim gibi öğretmen. O da bu olay karşısında şaşkın. Öğrencinin ailesi beni arayıp, çocukları adına özür diledi. Ancak, bu olay bir özürle kapanmaz. Bu saldırının devamının olmayacağına kim garanti verebilir? Yaşanan benzer olayları basından takip ediyoruz. Hukuki mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" dedi.

Nazilli Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise olay gününden bu yana okula gitmediği öğrenilen öğrenciyle ilgili disiplin soruşturması başlatıldığını belirterek, "Kaydını başka okula nakledebiliriz" dedi.