Mehmet Ali Yılmaz’ın kurduğu tvem, atak üstüne atak yapıyor şu sıralar…
Yıllardır televizyonda iş yapmayan Reha Muhtar’ı şimdilik “danışman” sıfatıyla tvem’in kadrosuna katan Mehmet Ali Yılmaz, televizyon izleyicilerinin yakından tanıdığı ünlü bir haber spikeri ile de flört halinde.
“Flört” derken anlatmak istediğim bir “gönül ilişkisi” falan değil, “iş görüşmesi”…
Türkiye’nin her yanını afişleri, bina giydirmesi ve billboardlarıyla donatan tvem’in kadrosuna katmak için görüştüğü haberci Defne Samyeli…
Bu satırları yazdığımda henüz “Tamam” diye el sıkışmamıştı taraflar.
Ayrıca kanalın yeniden yapılanmasına katkı sağlayacak olan Reha Muhtar’ın haftada bir ya da iki gece “Ateş Hattı”yla seyirci karşısına çıkacağı tvem’in mevcut haber spikeri Elif Boztay’ı başarılı bulduğumu belirtmeliyim.
Türkiye’nin tanıdığı yüzlerle ekranını zenginleştirmek, bu sayede de bilinirliğini ve reytingini artırmak isteyen tvem yönetiminin, sırf bu yüzden Samyeli operasyonunu Boztay’a haksızlık etmeden gerçekleştirmesini umuyorum.
Çok iyi tanıdığım için de Mehmet Ali Yılmaz’ın, hemşehrisi Elif Boztay’ı mutlu edecek bir formül geliştireceğini tahmin ediyorum.
Defne Samyeli, Türkiye’nin çok iyi tanıdığı ve sevdiği bir anchorwoman.
O yüzden tvem’in reytingine katkı sağlayacağı kanaatindeyim.
Ama bir taraftan “marjinal fayda” sağlayayım derken, öte yandan haberleri, haberlerin önüne geçmeden sunarak istikbal vadeden spikerlerin de önünü kesmemek gerekir.
Kaynak: Ali Eyüboğlu/Milliyet Cadde