Beyoğlu’nda gözlerine kestirdikleri insanları, buldukları cüzdandaki paraları paylaşmak istediklerine inandırıp ardından dolandıran zanlılar güvenlik kamerasına yakalandı.

İki dolandırıcıdan biri saklanırken, diğer dolandırıcı ise gözüne kestirdiği kurbanının yanına yanaşarak sokakta cüzdan bulduğunu söyledi.

Kurnaz dolandırıcı içindeki paraları kendisiyle paylaşmak istediğine inandırdığı şahsı ara sokağa götürdü. Bu sırada boş durmayan dolandırıcı kurbanlarının cüzdanını çalmak için kullanacakları kâğıdı yere koydu. Şahıs ve dolandırıcı cüzdanı kurcalarken diğer dolandırıcı ise, cüzdanının kaybolduğunu söyleyerek kendilerinin bulup bulmadığını sordu. Ardından kendilerine ait olan cüzdanlara bakmak isteyen dolandırıcı, önce arkadaşının cüzdanını kontrol edip cüzdanı arkadaşına geri verdi.

Daha sonra kurbanının cüzdanını alarak içine bakan dolandırıcı, paraları alarak arkadaşından karışmaması için kâğıda sarmasını istedi. Cüzdanı vatandaşa geri veren dolandırıcı el çabukluğuyla parayı sardıkları beyaz kâğıt ile daha önce ayarladıkları boş beyaz kağıdı değiştirip şahsa verdi. Cüzdanı kaybettiğini iddia eden dolandırıcı hızla uzaklaşırken paranın sarılı olduğu kağıtları değiştiren diğer dolandırıcı da vatandaştan ayrılarak izini kaybettirdi.

Olayın ardından 450 TL’sini dolandırıcılara kaptıran vatandaş, polis merkezine gitti. Olay karşısında şaşkına dönen şahısın verdiği bilgiler doğrultusunda iki dolandırıcı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölge Büro Amirliği ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak adliyeye sevk edildi.