Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki Ahmet Kaya'dan alınan iki kol, bir bacak  ve yüz Antalya'daki alıcılara nakledilmek üzere Akdeniz Üniversitesi'ne getirildi.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekipler tarafından alınan yüz, bacak ve 2 kol Sağlık Bakanlığı'nın özel uçakla Antalya'ya getirildi. Antalya Havalimanı'ndan Akdeniz Üniversitesine gelen ekip saat 3.15'te ameliyata girdi.

15 KİŞİLİK EKİP

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan Yr. Doç. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Özlenen Özkan, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Prof Dr. Serdar Tüzüner Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmiye Hadimoğlu oluşan yaklaşık 15 kişilik iki ameliyatı aynı anda devam ediyor.

AYNI ANDA İKİ KOL BİR BACAK NAKLİ

Alınan 2 kol ve sağ bacak, Kepez ilçesi Altıayak Mahallesinde ikamet eden 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a naklediliyor. Evli ve iki çocuk babası Atilla Kavdır, 11 yaşındayken elektrik tellerine konan güvercinlerini demir çubukla kovalamak istemesi sonucu akım kapılmış, 2 kolunu ve sağ bacağını kaybetmişti. Çift kol nakli yapılan Cihan Topal'ın ardından Akdeniz Üniversitesine kol ve bacak nakli için kayıt yaptıran Kavdır, donör bulunmasının ardından saat 17.00'da hastaneye geldi. Kavdır'ın ailesi de hastane koridorunda heyecanlı bekleyişini sürdürüyor.

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZ NAKLİ BAŞLADI

Alınan yüz ise Manavgat'ta henüz 40 günlükken evlerinde çıkan yangında yüzüne yanan battaniyenin düşmesi üzerine yüzünde yüzde 90'ında yanık oluşan 19 yaşındaki Uğur Acar'a naklediliyor. Mermer atölyesinde çalışan Uğur Acar, yüz nakli için Akdeniz Üniversitesine nakil için kayıt yaptırmış ve rutin kontrollerine devam ediyordu.  Bugün yine rutin kontroller için Ömer Özkan ile görüşmeye gelen Uğur Acar, yüz nakli için kendisine uygun donörün bulunduğunun haberini Manavgat'a ulaştığında haber aldı. Acar, bu mutlu haber üzerine hemen amcasını arayarak hastaneye geldi. Son hazırlıkların yapılması için ameliyata alındı. Ömer Özkan ve beraberindeki ekibin aynı anda farklı kişilere iki kol bir bacak ve yüz nakli operasyonu devam ediyor.