Türkiye'deki internet kullanıcıları, son 3 ayda arama motoru Google'da en çok "Facebook, Youtube, face, Mynet, Sahibinden" kelimelerini aradı.

Google verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde son 3 ayda en çok aranan kelimeler sırasıyla ''Facebook, Youtube, face, Mynet, Sahibinden, Hotmail, oyun, Milliyet, haber, Google'' olurken, yükselen aramalar sıralaması ''KPSS sonuçları, Maçkolik, Bilyoner, sahadan, Star TV, tubidy, Ziraat, İddaa, ask.fm, ATV'' şeklinde gerçekleşti.

Ülke genelinde ''Sağlık'' kategorisindeki verilerde, ''SGK'' ilk sırayı alırken, bu aramayı ''Bursa'' ve ''randevu'' takip etti. Bu konu başlığında en büyük çıkış gösteren aramalar ''gıda zehirlenmesi'', ''kolon kanseri'' ve ''vitaminler'' oldu.

Sporda ‘Fenerbahçe’

''Spor'' kategorisinde en çok aranan kelime ''Fenerbahçe'' olurken, ikinci sırada ''Galatasaray'', üçüncü sırada ise ''lig'' kelimeleri yer aldı.

Dünyada En Çok Aranan ‘Facebook’

Aynı dönemde dünya genelinde en çok arananlar, ''Facebook, Youtube, Google, Hotmail, free, you, Yahoo, mail, Gmail, news'' olurken, Google'da dünyanın en çok yükselen aramaları, ''Gangnam Style, Hurricane Sandy, Kate Middleton'' oldu.