Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Diyarbakır'ı ziyaret etti. Erten, F-16 uçağına binerek sınıra doğru bir uçuş gerçekleştirdi.

Alınan bilgilere göre, 20 Kasım Salı günü 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nı ziyaret eden Hava Orgeneral Mehmet Erten, 182'nci Filo Komutanlığı'na ait F-16 uçağıyla bölgeyi denetledi. Erten'in özellikle sınır boylarını kontrol ettiği öğrenildi.

BİR DÖNEM ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLMUŞTU

Org. Mehmet Erten, Uludere'de 34 sivil vatandaşın ölümüne neden olan bombalama olayı ve Suriye sınırındaki oldukça kritik bir göreve silahsız şekilde tek başına gönderilen F4 jet uçağının düşürülmesi olayı üzerine "komuta zafiyeti gösterdiği" iddiasıyla eleştiri oklarına hedef olmuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de sorumlu olarak işaret ettiği Erten, uçak düştükten sonra verdiği çelişkili ve eksik bilgiler nedeniyle devletin zirvesini de hayli zor durumda bırakmıştı.

KIBRIS HAREKATINA KATILMIŞTI

30 Ağustos 1968 tarihinde Hava Harp Okulu'nu bitirerek Asteğmen oldu. 1970'te Uçuş Okulu'ndan pilot olarak mezun olmuştur. 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Erten 1979 yılına kadar Filo Kol Uçuculuğu yaptı. 1981 yılında Hava Harp Akademisi'nden mezun oldu ve kurmaylık dönemi başladı.

2011 yılında Ağustos Yüksek Askeri Şurasında Genelkurmay Başkanı ve 3 Kuvvet Komutanının istifa etmesi ve kendisinden üst kademedeki Orgenerallerin çeşitli davalardan tutuklu olması ile önü açılarak önce 4 Ağustos 2011 tarihinde Korgeneral rütbesiyle Hava Kuvvetleri Komutanı, ardından da 30 Ağustos 2011 tarihinde Orgeneral rütbesiyle Hava Kuvvetleri Komutanı olmuştur.