Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen ''Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması"na katılan Cumhurbaşkanlığı İnternet Yayını Müdürü Mücahit Küçükyılmaz, kamuoyunun bilmediği bir kurtarma öyküsünü anlattı.

Ntvmsnbc'den Ahmet Yeşiltepe'nin haberine göre; Küçükyılmaz, geçtiğimiz yıl yaşanan 7,2 büyüklüğündeki Van depremi sırasında enkaz altında kalan bir vatandaşın, sosyal paylaşım sitesi Twitter vasıtasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ulaştığını ve enkaz üzerinde çalışan iş makinelerinin durdurulmasını istediğini söyledi.

GÜL HEMEN TALİMAT VERDİ

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Gül, yetkililere söz konusu hesabın doğruluğu konusunda araştırma yapılmasını ve telefonun adres tespitinin gerçekleştirilmesini istedi.

Yaklaşık yarım saat içerisinde depremzedenin bulunduğu nokta tespit edilerek enkaz kaldırma çalışmaları durduruldu.

VATANDAŞ KURTARILDI

Kurtarma ekipleri, uzun bir uğraştan sonra enkaz altındaki vatandaşa ulaştı. Ayrıca gelişmelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı da bilgilendirildi.

Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanı Gül'ün olayı bir reklam kampanyasına dönüştürmemek için yaşananların gizli kalmasını istediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İnternet Yayını ve Halkla İlişkiler Müdürü Küçükyılmaz, aradan geçen bir yılın ardından bu konuda şimdi bir açıklama yapmanın sosyal medyanın etkinliğini artırmak için faydalı olacağını vurguladı.

'EN BÜYÜK MEDYA PATRONU'

Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sosyal medyada 2.5 milyona yakın takipçisiyle Türkiye'nin "en büyük medya patronu" olduğunu dile getirdi.

Gül'ün sosyal medyayı daha aktif kullanmaya devam edeceğini belirten Küçükyılmaz, vatandaşların soru, görüş ve taleplerini buradan takip edeceğini de sözlerine ekledi.