Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yürüyemeyen ve ailesinin kucağında ülkesindeki olaylardan kaçan 9 yaşındaki Muhammed, Türkiye'de gördüğü tedaviyle tekerlekli sandalyeden kurtuluyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde kalan 9 yaşındaki Muhammed, bisiklete bineceği günlerin özlemiyle hayata umutla bakıyor.

Anne Emel Abraklı, yaklaşık 6 ay önce ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını ve çadır kente yerleştiklerini söyledi.

Suriye'den kaçarken yaklaşık 3 gün boyunca yürüdüklerini ve zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaşabildiklerini ifade eden anne Abraklı, bu yolculukta 9 yaşındaki yürüyemeyen oğlunu kucağında taşıdığını kaydetti.

Oğlu Muhammed'in üç yaşındayken geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüyemez hale geldiğini vurgulayan anne Abraklı, şöyle devam etti:

''Oğlum üç yaşından bu yana tekerlekli sandalyeye mahkum. Suriye'de oğlumun hastalığına teşhis koyamadılar ve o gün bugündür her işini ben yapıyorum. En büyük üzüntüsü ise yaşıtları gibi doyasıya koşup oynayamamak. Türkiye'ye sığınmamızın ardından yetkililer bize sahip çıktı. Oğlum Adana'da Çukuruva Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gördü. Yaklaşık 5 ay süren tedavinin ardından oğlum az da olsa yürümeye başladı. Onun bir adım atmasıyla sanki dünyalar benim oldu. Şuan oğlum yavaş yavaş yürüyor. Yakında tekerlekli sandalyeyi tamamen bırakacağını umut ediyoruz. Çok şükür ki oğlum Türkiye'de şifa buldu.''

Tek hayalinin bisiklet sürebilmek olduğunu belirten Muhammed ise yakında tekerlekli sandalyeden tamamen kurtulacağını ve bugüne kadar hayalini kurduğu oyunları oynayacağını kaydetti.