Sivas Koyulhisar ilçesinde, krom madeninde meydana gelen göçük nedeniyle mahsur kalan ve 20 saat sonra kurtarılan işçiler Ahmet Yakar, Halil Yakar ve Ayhan Akkurt'un tedavileri Koyulhisar İlçe Hastanesi'nde sürüyor.

Yapılan sağlık kontrollerinin ardından sabah saatlerine kadar hastanede tedavi altında tutulacakları öğrenilen ve burada kendilerine sıcak çorba ile yemek ikram edilen işçilerden Ahmet Yakar (18), AA muhabirine, 14 Kasım Çarşamba günü saat 20.00 sularında vardiyayı devralarak çalışmaya başladıkları madende dün saat 05.00'te göçük meydana geldiğini söyledi.

Madende 20 saatten fazla mahsur kaldıklarını ifade eden Yakar, ''Telefon vardı ama çekmiyordu. Havasızlık yaşamadık ancak biraz açlık vardı. İçerisi soğuktu. Sürekli hareket ederek ısınmaya çalıştık. Biraz da olsa ölüm korkusu yaşadım'' diye konuştu.

-''Üşümemek için çalışma yaptık''-

Ayhan Akkurt (29) da ''Tünelin 50 metre kadar içindeydik. Maden içinde üşümemek için kürekle çalışma yaptık'' dedi.

Evli ve bir çocuk babası Halil Yakar (35) ise ''İş makinelerinin çalışma sesini duyduk. Kurtarılacağımıza emindik. Üşüdükçe içeride çalışma yaparak ısınmaya çalıştık. Bizi kurtaran herkese teşekkür ediyorum'' ifadesini kullandı.

Kurtarma çalışmalarını koordine eden Sivas İl Afet Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 işçinin sağ olarak göçükten çıkartılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Hummalı ve uzun süren bir çalışma sonucunda beklenilen neticeyi aldıklarını ifade eden Ekinci, şunları kaydetti:

''Arkadaşlarımızı sağ salim kurtarma şerefine nail olduk. Kamu kurumları ve vatandaşlarla bütün imkanlarımızı birleştirerek netice almaya çalıştık. Burada görev alan herkese teşekkür ediyorum. Sayın valimiz ile de görüştüm, kendisi de son derece memnun oldu. Son derece mutluyuz. Bir insanın mutlu olması için bundan başka ne olabilir ki. Üç insanın sağ salim çıkması her şeyi unutturdu.''

Koyulhisar ilçesine bağlı Bahçeköy'de özel bir şirkete ait krom madeninin girişinde göçük meydana gelmiş, madenin bulunduğu tepeden kopan toprak ve kaya parçaları, galerinin girişini kapatmıştı. Madende mahsur kalan işçiler Ahmet Yakar, Halil Yakar ve Ayhan Akkurt, yaklaşık 20 saat sonra kurtarılmıştı.