Hollywood yıldızlarının özel fotoğraflarının hack’lenip internete sızdırılmasının ardından yeniden gündeme gelen bilgisayar korsanları, sıradan insanları sanılanın aksine daha fazla etkiliyor olabilir.

İngiliz yetkililerin konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre, her yıl onbinlerce insanın görüntüleri evlerindeki web kameraları ve güvenlik kameraları sayesinde bilgisayar korsanlarının eline geçiyor.

Ebeveyinlerin bebekleri kontrol etmek için kullandıkları bebek kameraları, bilgisayarlarda bulunan web kameraları ve güvenlik kameralarını hedef alan hacker’lar, onbinlerce insanın özel hayatına ulaşabiliyor.

İngiltere’de insanların her yıl 350 bin adet kamera satın alındığına dikkat çeken yetkililer, çoğunluğun bu kameralardaki şifreyi değiştirmediği için saldırıya açık bir halde olduğunun altını çiziyor.

Önlem almadıkları için çoğu insanın farkında olmadan tüm hayatlarının bilgisayar korsanları tarafından izlenebildiğini belirten İngiliz yetkililer, insanları satın aldıkları kayıt cihazlarının şifresini değiştimeleri ve güçlü bir parola oluşturmaları konusunda uyarıyor.