Ayaklıgazete.com'un haberine göre, ünlü sanatçı Sibel Can'ın Hakan Ural ile olan evliliğinden dünyaya gelen Melisa Ural facebook hesabından babasıyla dudak dudağa çektirdiği fotoğrafını paylaştı. Bir asansörün içinde baba kızın dudak dudağa çekilen fotoğrafı şaşkınlık yarattı.

UZMANLAR NE DİYOR

 

Geçtiğimiz günlerde Bodrum'da çocuğunu dudaktan öptüğü için arkadaşlarının sert eleştirileriyle karşılaşan Hürriyet Gazetesi yazarı Sibel Arna, görüştüğü uzman doktorun bu konudaki görüşlerini şu satırlarla paylaşmıştı:

YANLIŞ BİR DAVRANIŞ

 

Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık ve Psikiyatri Merkezi’nin Genel Müdürü, Aile danışmanı Dr. Bora Küçükyazıcı arkadaşlarımı yüzde 100 destekledi: “Çocuk 2-4 yaş arasındayken anneyle arasında kurduğu bağ geleceğinin temellerini atar. Bu süreçte çocuğun psikolojik gelişimi ilerideki cinsel hayatını da şekillendirir. Dudaktan öpmek, uyarıyı da beraberinde getireceği için yanlış bir davranış. Çocuğun cinsel hayatı üzerinde de hatalı kodlamalar yapacaktır. Freud’a göre her çocuğun ilk aşkı karşı cinsteki ebeveynidir. Yunan mitolojisinde Oedipus, babası Laios’u öldürerek, annesiyle evlenmiştir.

KIZ ÇOCUKLAR ANNELERİNİ ERKEKLER İSE BABALARINI RAKİP GÖRÜR

 

Freud’un geliştirmiş olduğu Oedipus Kompleksi isimli kavramda da, erkek çocuklar babalarını, kız çocuklarsa annelerini bir rakip gibi görür. 3-5 yaşlarını kapsayan fallik dönemde; çocuk, karşı cinsten ebeveynini paylaşmaz ve sahiplenir. Fallik dürtülerin baskısıyla, bu yaş dönemindeki erkek çocuk annesini arzular, hatta annesiyle evlenmek istediğini söyler. Fallik dönemin sonunda erkek çocuk, annesine karşı hissettiği cinsel dürtüleri baskılar (kısırlaştırılma korkusu baskındır). Fallik dönemde (3-5 yaş) erkek çocuğun baskısız ve görece daha rahat bir süreç geçirmesi adına, cinsel uyarılar içeren mesajlardan uzak durulması önemlidir. 5 yaş sonrasında bu dönem baskılanarak uyuklama devresine girecektir; ergenlik döneminde yeni bir başka sayfa olarak açılacaktır.