Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, bayan girişimci Aynur Satılmış tarafından Ziyabey Tesisleri yanında hizmete sokulan Ay-Zen Bayan Kuaför Salonu’nun açılışına katıldı.
Hibe desteğiyle hizmete sokulan kuaför salonunun açılışına Bayan Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Köksal ve davetliler katıldı.
ABİGEM ve İş Kur Trabzon İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği girişimcilik eğitimlerinin meyvelerini vermeye başladığı kaydeden Bayan Kızılcık, açılan kuaför salonunun bayanlara örnek olmasını temenni etti.
Bir karadeniz kadını olarak karadeniz kadınlarının girişimcilik ruhunu çok iyi bildiğini kaydeden Bayan Kızılcık, “Girişimcilik eğitimi alarak böyle bir kuaför salonunu açmaya karar veren Aynur hanıma teşekkür ediyorum. Bende bir Karadenizli olarak hemşerilerimin başarılarının devamını diliyorum. Burada açılan kuaför salonu diğer bayan arkadaşlarıma inşallah örnek olur. Trabzon’umuzda bulunduğum süre içerisinde yöre insanının girişimci ruhunu çok daha iyi gördüm. Ben sizin her zaman arkanızdayım”dedi.
Konuşmaların ardından Bayan Kızılcık kuaför salonunun kurdelesini keserek açılışını yaptı.
Bayan Kızılcık daha sonra salonu gezerek Aynur Satılmış ile bir süre sohbet etti.