Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı birçok memur adayı kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara yerleştirildi fakat İstanbul’da yaşayan Özcan Bayram’ın hala sınav sonucu açıklanmadı. Memur adayı sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetinde yaşadığı şaşkınlığı anlatırken ÖSYM’ye de sitem etti. Sorunsuz bir şekilde sınava girdiğini iddia eden Bayram, sınav sonuçlarının açıklandığı gün heyecanla sonucuna bakmak istedi fakat “Sınav kağıdı incelemeniz devam etmektedir” uyarısı ile karşılaştı.

Memur adayı “Sınava sorunsuz bir şekilde girdim ve sınav bitimine kadar da herhangi bir anormal durumum olmadı. Normal bir şekilde sınavı bitirip salondan ayrıldım. Bütün sorun bundan sonra başladı” diye sitem etti. “Sınava Sorunsuz Girmiştim” 2012 KPSS Önlisans sınavına katılan Özcan Bayram, sınav giriş sürecini ve yaşadığı şaşırtıcı olayı “2010 KPSS’ye girdiğim içi sınav kaydımı ÖSYM sayfasından yaptım yani 2012’de herhangi bir güncelleme de yapmadım. 22 Eylül 2012 de sınava sorunsuz bir şekilde girdim ve sınav bitimine kadar da herhangi bir anormal durumum olmadı.

Sınav bitti gözetmen herkes kalemi bıraksın ve salonu terketsin dedi bende herkes gibi bırakıp çıktım. Normal bir şekilde sınavı bitirip salondan ayrıldım. Bütün sorun bundan sonra başladı. Sınav sonuçları açıklandığı tarihte sorgulama sayfasına girdiğimde ‘Sınav kağıdı incelemeniz devam etmektedir’ diye bir uyarıyla karşılaştım. Bunun geçici bir hata olduğunu zannettim ama hiç de öyle olmadı. Hala aynı yazı karşıma çıkmakta. ÖSYM’ye sorunu aktardığımda genel amaçlı bir dilekçeyle başvurmamı söylediler. Bilgi edinme sistemine de aynı sorunlarımı yazdım. Bana dönüş olarak ‘İlgi başvurunuzdaki konu hakkında daha önce Merkezimize ulaşan dilekçeniz işleme alınmış olup, gerekli inceleme yapıldıktan sonra adresinize cevap gönderilecektir’ yanıtı geldi” şeklinde anlattı.

“Sınav Sonucumu Öğrenmek Benim Hakkım”

“ÖSYM’den beklemem gerektiği söyleniyor fakat birçok aday tercihini yaptı hatta memur kadrosuna yerleştirildi. Daha ne kadar bekleyeceğim” diyen Bayram, ÖSYM’ye şikayetini şöyle dile getirdi: “Bir yetkili ‘Tutanak tutulmuştur siz bilemezsiniz’ gibi şeyler de söyledi.Ben de ben tutanak tutulsa bilirim herhalde siz benden daha iyi mi bileceksiniz benim sınavımı diyerek yanıt verdim. Tercih zamanı geldi geçti hatta tercih edenlerin sonuçları dahi açıklandı ama benim sorunum ilk günkü gibi değişen bir şey yok. Bana bu konuda yardımcı olacak birini bulamadım.Alacağım puanla belki de bir yerlere yerleşemezdim ama sınav sonucumu öğrenmek beni hakkımdı sanırım. Gerçi bu anormal durumu düzeltemezsem ben bir daha girsem sınava korkuyorum ÖSYM yine bizim kağıdı incelemeyi bitiremeyecek 1 yılda. Bu konuyu internette araştırdım benimle benzer sorunu yaşayan birine rastlamadım. Galiba bu iş sadece bana özel daha ne deyim.”