Ankara’nın Elmadağ ilçesinde kuyumcu soyan hırsızlar, Düzce'nin Yığılca ilçesinde bir kuyumcuyu daha soyduktan sonra polisle yaşanan kovalamacada yakalandı.

Yaralanan hırsızlar, tedavilerinin tamamlanmasının ardından çıkartıldıkları mahkemede tutuklandı. Hırsızların soygun anı, kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Düzce’nin Yığılca ilçesinde de bir kuyumcuyu soyduktan sonra polisle girdikleri kovalamacada kaza yaparak yaralanan soyguncular, tedavilerinin ardından göz altına alındı. Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen F.E, M.K ve H.Ö, tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yaşı küçük olan G.K.'nin koruma altına alınmasına karar verildiği öğrenildi.

40 BİN LİRALIK ALTINI ÇALDILAR

Elmadağ ilçesinde 40 bin liralık altını çalan hırsızlar, kuyumcudaki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Görüntülerde bir kadın ve bir erkek oldukları görünen hırsızlardan ilki dışarıda duran kuyumcunun yanına gelerek meczup gibi davranıyor. Kuyumcuyu oyalayan hırsız, uygun zaman gelince kadın hırsıza işaret veriyor.

Kuyumcu meczup zannettiği hırsıza acıyarak yemek ikram ediyor. Bu sırada kadın hırsız kuyumcunun arkası dönük olduğu bir sırada içeri girerek 40 bin liralık bileziği çalıyor. Kuyumcuyu oyalayan erkek hırsız, arkadaşının çıkmasının ardından koşarak oradan uzaklaşıyor. Kuyumcu uzun süre soyulduğunu anlamıyor.