Operasyon yapılan adreste 15 yangın tüpünün içerisinde ve bazı kutularda toplam 78 kilo 150 gram eroin ele geçirildi.

Operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken, ihbarı yapan vatandaş yaklaşık 100 bin TL ödüle hak kazandı. Kimliği gizli tutulan ihbarcının 'vatandaşlık görevimd" diyerek ödülü reddettiği öğrenildi.

155 Polis İhbar Hattı'na gelen bir telefonda Güngören'de bir adreste şüpheli 2 kişinin bulunduğu belirtildi. İhbarcı, 2 kişinin uyuşturucu ticareti yaptığından şüphelendiğini belirtmesi üzerine bilgi Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne iletildi. Narkotik polisi hemen harekete geçerek adresi takibe aldı. 3 gün boyunca eve girip çıkanları kesintisiz takip eden polis, evde kalan 2 kişinin olduğunu belirledi. Ardından yapılan çalışmayla şüphelilerin Serdar A. ve Ercan Ş olduğu tespit edildi. Narkotik ekipleri, şüphelilerden birinin uyuşturucudan kaydının olduğunu tespit etti. Bunun üzerine, 3 günlük takibin ardından polis adrese baskın kararı verdi. Yapılan baskınla, Serdar A. ve Ercan Ş'yi gözaltına alan polis evi didik didik aradı. Yapılan aramalarda 15 yangın tüpü ve bir kutu ile bir poşette toplam 78 kilo 150 gram eroin ele geçirdi.

ARAMA ANLARI POLİS KAMERASINA YANSIDI

Depo ev olarak kullanılan adreste yapılan aramalar ve baskın anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, polisin adrese giriş anı, şüphelilerin gözaltına alınması yer alırken, yangın tüplerinin bulunması da kameralara yansıdı. Bir ayakkabı kutusunda polisin uyuşturucu bulması da kameralara yansırken, aramaların bitmesinin ardından yangın tüplerinin açılması ve içindeki eroinin bulunması da polis kameraları tarafından görüntülendi.

YAKLAŞIK 100 BİN TL ÖDÜLÜ REDDETTİ

Polisin yaptığı operasyonla uyuşturucu tacirleri tarafından uyuşturucu dolu yangın tüplerinin Avrupa'ya gönderilmesi planı bozulmuş oldu. Polisin uyuşturucu tacirlerini yakalamasını sağlayan ihbarcı ise yaklaşık 100 bin TL para ödülü almaya hak kazandı. Polis tarafından gizlilik ilkesiyle ismi korunan ihbarcının hak ettiği ödülü ' vatandaşlık görevimi yaptım" diyerek reddettiği öğrenildi.

2 ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

Bu arada polisin yaptığı baskında gözaltına alınan Serdar A. ve Ercan Ş. emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 2 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.