Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Design Lab, birbirinden farklı çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Merkezin son tasarım çalışmalarından biri de mouse ya da joystick yerine "insan insana dokunarak oynanan" oyun oldu.

Koç Üniversitesi doktora öğrencisi Oğuz Turan Buruk, doktora tezi araştırması kapsamında, herhangi bir araç kullanmadan bilgisayar oyunu oynanabilmesini amaçlayan atölye çalışması düzenledi.

Buruk'un "İnsan insana Dokunarak Oyun Tasarlamak" başlıklı atölye çalışmasına, yazılımcı, illüstratörlerin yanı sıra oyun, 3B, ses ve etkileşim tasarımcılarından oluşan 10 kişilik ekip katıldı. Ekip iki gün süren çalışma sonunda, Türkiye'de ilk kez oyunların herhangi bir araç kullanmadan oynanmasını sağlayan tasarım gerçekleştirdi.

Ekip tasarımı oluşturmak amacıyla önce "d-Coder" ve "Worm Hole" adlı iki kart oyunu kurguladı. d-Coder adlı oyun, oyuncuların çeşitli dokunma şekilleriyle yardımlaşarak kartlardan çektikleri kodları kırmasından oluşuyor. Worm Hole adlı oyunda da iki oyuncu çeşitli şekillerde birbirinin elini tutarak ekranda beliren cisimleri yok etmeye çalışıyor.

Design Lab'daki bir sonraki aşamada, oyunun uygulanacağı "DubTouch" adlı çift taraflı ekran düzeneğinin ön prototipi hazırlandı. Bu ekranın iki yanında oyuncuların birbirlerine dokunabileceği alanlardan oluşan sistem kuruldu. Henüz üretilmemiş olan prototip niteliğindeki tasarımlar için hazırlanan, kart oyununa daha sonra DubTouch ortamının sunduğu dijital özellikler eklendi.

Ekip, 48 saat süren çalışma sonunda her iki oyunu da klavye, mouse ya da joystick gibi araçlar yerine "iki insanın birbirine dokunarak" oynamasını sağlayan düzeneğin tasarımını gerçekleştirdi.