Apple’ın yeni nesil iPhone’u piyasaya çıktığı günden bu yana milyonlar sattı. Ancak yeni işletim sistemi iOS6 ile iPhone 5’e alışmak kullanıcılar için çok da kolay olmuyor. Kısa bir süre önce Apple CEO’su Tim Cook, iOS 6 ile gelen ve iPhone 5’te de yer alan Apple Maps uygulamasındaki hatalar yüzünden özür dilemişti. En son olarak, iPhone 5’in kamerasında bir sorun olabileceği düşüncesi doğdu.

iPhone 5 kullanıcılarının kafasını karıştıran durum, telefonun kamerasıyla çekilen fotoğraflarda mor bir parlaklık oluşması ve fotoğrafın kalitesini doğrudan etkilemesi. Apple, sayfasında yaptığı “iPhone: Camera image effects” başlıklı açıklamada, bu durumun teknik detayına değindi.

Şirket, eski modeline göre lensi daha küçük olan iPhone 5 kamerasının, çekilen manzaranın dışında kalan ışık kaynakları nedeniyle fotoğrafta parlaklık oluşturabileceğini ifade etti. Açıklamada, görüntülenen bölgenin hemen dışında kalan ışık kaynağının kameranın lensine yasıma yapabileceği kaydedildi. Çözüm olarak, kameranın açısının değiştirilmesi veya fotoğrafı çeken kişinin bir iki adım hareket ederek konumunu değiştirmesi önerildi.