Mozilla'nın 25 dolarlık akıllı telefonu hali hazırda ortaya çıktı ve ARM, Cortex A5 ile güç verdiği 20 dolarlık Firefox OS'lu telefonun da önümüzdeki aylarda satışa sunulacağını düşünüyor.

İleri seviye akıllı telefonlar pazarı doygunluğa ulaştı ve üreticiler çok yüksek rekabetin yaşandığı bu segment yerine, yeni segmentlere yöneliyor. Motorola, Moto G ile giriş seviyesinde iyi iş çıkarırken, bu yıl satışa sunacağı Moto E ile bu segmenti odağında tutmaya devam edecek. Nokia'nın X serisi de yine bu segmentin önemini gözler önüne seriyor.

İnanılmaz uygun fiyatlı bu akıllı telefonlar, sosyal ağlara bağlanma ve mobil internet üzerinden anlık iletişim gerçekleştirme gibi basit yetenekler sunarken, potansiyel alıcıları için en büyük kıyas kriteri fiyat. Her biri aşağı yukarı aynı işlevi sunduğundan, bu segmentin kuralı 'en uygun fiyatı sunan kazanır' haline geldi.

ARM'ye göre, akıllı telefonların fiyatlarının daha da düşmesinin önündeki tek engel üretim maliyetleri ve 2018 yılına gelindiğinde giriş seviyesi telefon sevkiyatının 1 milyarı geçeceğini; yani 2013 yılının ikiye katlayacağını öngörüyor.