Görev süresinin iki yıl olmasına rağmen 7 yıldır Trabzon'da gönüllü olarak Aikido hocalığı yapan Hirotaka’nın hayalleri gerçek oldu.
Trabzon kadınının çalışkanlığına hayranlık duyduğunu belirten Hirotaka, “Trabzonlu bir kadınla evlenip burada bir aile kurmayı çok istiyorum” demişti. Bir yıl önce aradığı aşkı bulan Hirotaka, evlilik için kolları sıvadı. Evliliğe ilk adımı Müslüman olarak atan Hirotaka, ardından nişan yüzüğünü taktı. Hirotaka, “Düğün ne zaman” sorusuna ise, “Kısmetse önümüzdeki yıl evleniyoruz inşallah” yanıtını verdi.





“GÖZÜM KAPALI KABUL ETTİM”

Trabzon Belediyesi bünyesinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki spor salonunda hiçbir ücret almadan gönüllü olarak Aikido dersleri veren Hirotaka, aynı zamanda elektronik mühendisi, shiatsu (Parmak masajı) ve akupunktur uzmanı. Trabzon'da kaldığı süre içerisinde Türkçe'yi de öğrenen Hirotaka, bu kenti artık kendi memleketi gibi gördüğünü söyledi. Trabzon'un özellikle doğasına hayran kalan Hirotaka, "Buranın doğası Japonya'dan farksız, hatta daha güzel. Öğrencilerimi çok seviyorum. Onlar artık kopamıyorum. Öyle ki hepsi benim ailem gibi oldu" dedi. Trabzon'u Japonya'ya tercih eden Hirotaka, “Tek hayalim burada bir aile kurabilmekti. Çok şükür bu hayalim gerçekleşti. Bir yıldır ciddi bir ilişki içerisindeyim ve evlilik için ilk adımı atarak nişanlandık. Kısmetse önümüzdeki yıl düğünümüz var” diye konuştu. Hirotaka, Müslümanlığa geçişini ise şöyle anlattı: “7 yıldır burada yaşıyorum ve burayı çok seviyorum. İnsanların yaşam tarzı çok etkileyici. Bir müddet sonra kendinizi onlar gibi hissediyorsunuz ve onlara ayak uydurmaya çalışıyorsunuz. Bunun için dinden başlayarak bir takım araştırmalar yaptım. Müslümanlık gerçekten beni çok etkiledi. Fakat bu tür radikal kararlar öyle hemen alınmıyor. Bunun içinde gerekli olan etkiyi nişanlımdan gördüm ve Müslüman oldum. Hem eğer Müslüman olmazsam benimle evlenmeyeceğini söyledi. Bende gözüm kapalı kabul ettim.”

"HAMSİYİ SUŞİDEN DAHA ÇOK SEVİYORUM"

Trabzon’u ikinci memleketi olarak gördüğünü söyleyen Hirotaka, Trabzon ile öyle bütünleşmiş ki meşhur 'suşi' yemeğini hamsiye tercih ediyor. "Hamsiyi suşiden daha çok seviyorum" diyor. Hirotaka, "Türklerin çok özel ve lezzetli yemekleri var. Artık bu yemekleri eşimin elinden yiyecek olmak gerçekten müthiş bir duygu” dedi. Japonya'daki ailesi ve arkadaşlarına Trabzon'dan övgüyle bahsettiğini söyleyen Hirotaka, "Onları sürekli buraya davet ediyorum. Gelip görseler onlar da vazgeçemeyecekler" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPORLUYUM"

Japonya'da futbolla pek ilgilenmediğini ancak buraya gelince futbola olan ilgisinin arttığını belirten Hirotaka, "Trabzon'da futbol sevgisi bambaşka. Etkilenmemek mümkün değil. Elimden geldiğince Trabzonspor maçlarını izlemeye çalışıyorum ve Trabzonspor'u destekliyorum. Ben de artık Trabzonsporluyum" ifadelerini kullandı.