Kadıköy’de geçtiğimiz cumartesi gecesi lüks otomobili ile kaldırıma çıkarak biri ağır iki kişinin yaralanmasına neden olan sürücünün savcılık tarafından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
Kazada ağır yaralanan ve Borusan Holding’e bağlı Kerim Çelik’te genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Halil Burçin Falay’ın yoğun bakım servisindeki yaşam mücadelesi devam ederken 19 yaşındaki sürücü Berkay Uras serbest kaldı. Uras’ın kazadan sonra olay yerinden kaçtığı ve Porsche marka lüks otomobilin olaydan sonra terk edilmiş olarak bulunduğu öğrenildi.
Başarılı işadamı Falay (42) ile bir arkadaşının yaralanmasına neden olan olay şöyle gelişti: Amatör olarak dalgıçlık da yapan Falay yanında bir kadın arkadaşı ile birlikte Caddebostan Balıkadamlar Kulübü’nden çıkarak sahil yolundan evine doğru yürümeye başladı.  Kaldırımda yürüyen ikiliye Şaşkınbakkal mevkiine geldikleri sırada aşırı hızlı olduğu iddia edilen 34 MSN 01 plakalı beyaz renkli Porsche marka bir otomobil çarptı. Sürücü Berkay Uras’ın hakimiyetindeki otomobil yağmurun da etkisiyle kontrolden çıkarak yoldan çıktı ve kaldırımda yürüyen Falay ve arkadaşını ezdi.

Hayati tehlikesi sürüyor
Uras olay yerinden kaçarken yoldan geçenler yaralılar için ambulans çağırdı. 112 acil ambulansı ile önce Fatih Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaldırılan Falay’ın durumunun ağırlaşması üzerine özel bir hastanenin yoğun bakım servisine sevk edildi. Burada tedavisi devam eden Falay’ın hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenilirken yaralı kadın arkadaşının ise vücudunda kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Olay yerinden kaçtı
Kazadan sonra çevrede araştırma yapan ve bazı araba parçaları bulan polis, parçaların ait olduğu Porsche marka otomobili Bağdat Caddesi üzerinde terk edilmiş olarak buldu. Sürücü Berkay Uras ise iddiaya göre Bostancı Polis Merkezi’ne teslim oldu.  Buradaki işlemlerinin ardından savcılığa çıkartılan Uras, ifadesinin alınmasından ardından serbest bırakıldı. Kazaya karışan 34 MSN 01 plakalı Porsche marka otomobilin de Edirne Lüleburgaz’da bulunan Koray Kimya aldı şirkete kayıtlı olduğu ve Berkay Uras’ın firma sahibi olan Haluk Uras’ın oğlu olduğu ortaya çıktı. Aile isyan etti

Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Burçin Falay’ın ağır yaralanmasına neden olan Uras’ın serbest bırakılması, Falay ailesini çileden çıkardı. Mesai arkadaşları Uras’ın firar edebileceğini ve Falay’ın hayatını kaybetmesi halinde devletin sürücüyü yeniden arayacağını söyleyerek isyan ettiler.