Kayseri-Malatya Karayolunda polis geçen Temmuz ayında durdurduğu minibüste, narkotik köpeğinin de kullanıldığı aramada 14 kilo 870 gram eroin ele geçirirdi. Minibüs sürücüsü Vanlı Mehmet Pulat (40) ise tutuklandı.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Mehmet Pulat, kendisine teslim edilen minibüste eroin olduğunu bilmediğini iddia etti. Sanık Pulat, "Ben Irak’ta mermer döşeme işinde çalışıyordum. Orada tanıştığım Medeni adındaki bir İranlı bana uyuşturucu taşımamı teklif etti. Önce bu teklifi kabul etmedim ama maddi durumum bozulunca kabul ettim.

Van’da bana teslim edilen minibüsü İstanbul’a Kavacık’ta TIR garajına bırakacaktım. Bana minibüste esrar olduğu söylendi, ben eroin taşıdığımı bilmiyordum" dedi.

Mehmet Pulat, savunmasında pişman olduğunu belirterek "Affınıza sığınıyorum. İran’lı Medeni, bana taşıdığım uyuşturucu için kilo başına 2 bin euro ücret verecekti. Çok pişmanım" diye konuştu.

POLİS ZULAYI YENİ VİDALARDAN BULMUŞ


Duruşmaya tanık olarak katılan M.İ. adlı polis memuru, özel eğitimli köpeğin tepki vermesi sonucu arama yaptıkları minibüsün tavan bölümünün vidalarının yeni, diğer vidaların eski olduğunu belirterek "Tavan bölümünün vidaları yeni takılmıştı. Diğer vidalar paslıydı.

Yeni vidaları sökünce tavandaki zulada 30 paket halinde 14 kilo 870 gram gelen eroini bulduk" dedi. Diğer polis memuru C.D de minibüsün tavanına yapılan zulaya yeni takılan vidalar sayesinde ulaştıklarını anlattı. Mahkeme heyeti, ’Ticari maksatla uyuşturucu nakletmek’ suçundan Mehmet Pulat’a 12 yıl hapis cezası ve 18 bin lira adli para cezası verdi.