Hafta ortasına kadar yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yağış geçişleri bekleniyor. Sıcaklıklarda 3 ila 6 derece düşüş olacak.

Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, havanın daha da soğuyacağını belirterek "Bu hafta çarşamba gününden sonra kış mevsimi biraz daha kalıcı olarak geliyor. Uzun vadeli tahminlerde hava sıcaklıkları batı bölgeler için 15 dereceyi gösteriyor" dedi.

Batı bölgelerde perşembe gününden sonra sıcaklıklar 15 dereceye kadar düşecek. Türkiye'de bu hafta sonuna doğru çok daha soğuk hava bekleniyor.

İstanbul'da yarından sonra rüzgar biraz daha kuvvetli olacak. Çarşamba gününden itibaren 12-13 derece hissedilecek. 

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 3, Ağrı ve Ardahan'da 0, Erzurum'da 1, Erzincan'da 2 ve Iğdır'da 4 derece ölçüldü. Günün en yüksek sıcaklığının Ardahan'da 10, Kars'ta 12, Erzurum'da 13, Ağrı'da 16, Iğdır'da 18, Erzincan'da 19 ve Tunceli'de 25 derece olması bekleniyor. 
 

METEOROLOJİ SAAT VERİP UYARDI!  

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, pazartesi ve salı günleri Rize, Trabzon'un doğusu ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar 07.00 ile salı günü 23.59'a kadar etkili olacak.