Alman 1’inci Devlet Kanalı ARD, Berlin Eyalet Mahkemesi’ndeki duruşmadan çekilen görüntüleri ve duruşmadaki gelişmeleri ekrana getirdi. Cinayet suçundan yargılanan Orhan Subay, duruşmada yüzünü gazete ile kapatarak gazetecilerin görüntü almasını engellerken, eşi Semanur’u öldürdüğünü kabul etti. Kendisini İsa peygamber, eşini şeytan olarak gördüğünü belirten Orhan Subay, Allah’ın emrini yerine getirmek için cinayet işlediğini söyledi. Savcı ve avukatları sanığın tedavi altına alınması isteminde bulundu. CİNAYET DEHŞETİ Berlin’de çocukları ve komşularının gözü önünde eşi Semanur’u bıçakla parçalara ayıran Orhan Subay’ın dehşeti izleyen 6 çocuğunun rehabilitasyon merkezine gönderildiği hatırlatıldı.

Olaydan sonra görgü tanıkları Semanur Subay’ın kendisini çocukları için kurban ettiğini anlatmıştı. Orhan Subay’ın kavga sırasında eşine “Oğlunu öldüreceğim. Tüm çocukları keseceğim” dediği, Semanur’un ise, “Beni öldür. Çocukları bırak” diye bağırdığı ortaya çıktı. İranlı sevgilisi Leyla’dan ayrılmadığı için eşinden boşanmak isteyen Semanur Subay’ın eşini, aynı binada oturan İranlı sevgilisi ile gördüğü, bunun üzerine cep telefonuna SMS atarak “Eve gelme” yazdığı ifade edilmişti.

Cinayetin ardından yakalanan şizofreni tedavisi gören ve 3 ay önce ilaç kullanmayı kesen Orhan Subay, cinayet işlediğini kabul ederken eşi Semanur’un sol göğsünü kestikten sonra defalarca bıçakladığı, başını kestikten sonra binanın önüne attığı ifade edilmişti.