Fidan dikim törenine ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yanı sıra Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Köse, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Emir, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Baki,Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Var ve İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katılımlarıyla gerçekleşti.
Fidan dikimi esnasında konuşan ÖSYM Başkanı Ali Demir, "Daha önce Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne gelmiştim çok kısa kalmıştım. Bu sefer de uzun kalmayacağım, akşam üzeri döneceğim. Karadeniz Teknik Üniversitesi oldukça gelişmiş bir Üniversite, 55 bin öğrencisi olan bir üniversite. Bu çevrenin temel direklerinden bir tanesi. Ktü'nün sağlıklı gelişmekte olduğuna inanıyorum. Değişik arkadaşlar vesilesiyle izlediğim kadar bu sağlıklı gelişme daha da iyi olacak" dedi.
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Ktü İletişim Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şahinde Yavuz, "Bu sosyal bir sorumluluktur hem doğaya ilişkin, hem insana ilişkindir. Katkılarından, çalışkanlıklarından dolayı bir organizasyonu başından, sonuna kadar getirme başarılarından dolayı ben öğrencilerim ile gurur duyuyorum" diye konuştu.
Projeyi hazırlayan öğrenciler ise "İnsanları toprak ile buluşturmanın zevki çok başka. Biz buranın ilk mezunlarıyız, Trabzon'dan gideceğiz artık, arkamızdan bir iz bırakacağız. Biz buradan gitsek bile ilk öğrenciler olma özelliğini yaşayacağız burada ağaçlarımız bizimle beraber büyüyecek. Arkamızda bir anı bırakmış olacağız" dediler.
Yapılan konuşmaların arkasından fidan dikimi gerçekleşti.