Günde 3-4 saatini dizi izlemeye ayırdığını dile getiren Atay, Kürt meselesi içinden çıkılamaz hale geldikçe, Kurtlar Vadisi'nin de devam edeceğini söyledi. Tayfun Atay, erkeklerin kadın kapışmasını izlemekten zevk aldığını ifade ederken, erkeklerin feminenleştiği, kadınların ise maskülenleştiği tespitinde de bulundu.

"EVET, KOSKOCA PROFESÖR SAATLERCE DİZİ İZLİYOR"

Günde 3- 4 saatini dizi izlemeye ayırdığını belirten Atay, benimle ilgili şaşırarak "koskoca profesör saatlerce dizi mi izliyor" diye sorulduğunu duyuyorum, evet izliyorum, bazen ancak Türkiye'de diziler toplumu anlamak için çok önemli olduğunu ve bu anlamda dizilerin yeterince ciddiye alınmadığını söyledi. Türkiye'de ikinci Bahar ile dizilerin ciddiye alınmaya başladığını belirten Atay "Orada anlatılan hayatın geleneksel yaşam biçimi, geleneksel kültür kalıplarından modern kültür kalıplarına geçiş, bunun için kullanılan simgeler önemliydi. Dizilerin doğal bir antidepresan etkisinin olduğuna işaret eden Atay, ancak izleme saatlerinin abartılması da tehlikeye yol açabilir" dedi.

"KÜRT MESELESİ İÇİNDEN ÇIKILAMAZ HALE GELDİKÇE KURTLAR VADİSİ DEVAM EDECEK"

Bizim aşamadığımız siyasal sorunlar, başarısız olduğumuz siyasal sorunlar Kurtlar Vadisi'nin başarısı. Sorunlar tersine dönmüş bir halde Kurtlar Vadisi kurgusunda karşımıza çıkıyor. Gerçekleri tersine çevirerek toplumsal egoyu okşayan ve yanılsamalı özgüven aşılayan dizileri izlemeyi de seviyoruz. Diğer taraftan erkeklerin Muhteşem Yüzyıl'ı izleme nedeni tamamen kadın kapışmasını izlemekten aldıkları zevk.

"ERKEKLER FEMİNENLEŞİYOR"

Dizilerdeki erkek kadın temsillerini de değerlendiren Atay Türkiye'de erkeklerin feminenleştiğini öne sürdü.. Atay "Geleneksel erkeklik rolü çok daha, anlaşılır tabirle maço bir erkek formunu karşımıza çıkarıyor. Erkekler ağlamaz deriz ama insan ağlar, erkekler merhametsiz deriz ama insan merhametlidir, esas söylemek istediğim nokta erkek daha insanileşiyor, erkekler daha insan hale geliyor. Değişim sadece erkeklerde değil kadınlar için de söz konusu. Kadınlar da maskülenleşiyor. Kadınlar erkeklere hasredilen karakteristikleri dışa vurabildiğini görebiliyoruz."dedi.