Ticari araçlara getirilen kış lastiği takma zorunluluğu, iş yoğunluğu artan oto lastikçilerinin yüzünü güldürdü.

Havaların soğumasıyla birlikte ticari araç sahipleri ve diğer sürücüler, oto lastikçilerinin yolunu tuttu.  Bu nedenle lastikçilerde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Bir lastikçi bu durumu,  "Satışlarımızda son 10 gün içerisinde yüzde 100 civarında artmıştır" sözleriyle anlattı.

Kış Lastiğinin Diğerlerinden Farkı Ne?

Tabanındaki vakumlu yapı sayesinde yolu yüzde 35-40 daha fazla tutan bu lastikler, sürüş güvenliğini arttırıyor.

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı da bu konuda, "Karlı ve yağışlı havalarda normal lastikler daha çok patinaj yapıyor. Oysa kar tipi lastik dediğimiz kışlık lastikleri ise bunların teknolojileri daha farklı. Bu lastikler daha yumuşak, kavrama kabiliyeti daha fazla olduğu için patinaj yapmıyor" şeklinde konuştu.

Kış Öncesi Bakım Oldukça Önemli

Zorlu kış öncesi araç bakımı da oldukça önemli...

Bu konuda konuşan, Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fehmi Erdem, "Sürücüler ilk önce hava lastiklerini iyi bir şekilde kontrol etmeli. Cam sularına kesinlikle bakılması lazim .Akülerimize çok dikkat edilmesi, kontrol ettirilmesi, farlarımızın, ışıklarımızın en iyi şekilde kontrol edilmesi gerekiyor. Sürücülere yedek malzemesiyle beraber güzel bir şekilde yola çıkmalarını öneriyorum" dedi.

Zincir, takoz, çekme halatı ve yangın söndürücünün araçta bulunması gerekiyor.  Kış lastiği zorunluluğu ise şimdilik sadece ticari araçlar için geçerli.