Microsoft markalı donanım ürünlerine çok yabancı değiliz. Hali hazırda klavye, fare gibi ürünleri kendi markasıyla satan firma geçmişte Zune ürünüyle portatif müzik çalar pazarına da girmeyi denemişti. Fakat yine de bu yıl karşımıza çıkan Surface modeli bizleri şaşırttı. Zira Microsoft şimdiye kadar yazılım ürünlerini kullanıcıya ulaştırmak için donanım üreticileriyle cazip anlaşmalar yapıyordu. Surface hamlesi ise tam tersine donanım üreticilerine rakip olmak anlamına geliyordu.

Microsoft’un iş ortaklarıyla ilişkilerini bozmak uğruna Surface gibi bir ürün geliştirmesi bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. Üstelik CEO Steve Ballmer, donanım konusunda başka fırsatlar da olabileceğini ve bunları da değerlendireceklerini söylemişti. Dolayısıyla şimdilerde Microsoft’un Surface benzeri bir ürünle akıllı telefon pazarına da girebileceği söyleniyor.

Surface telefonun nasıl görüneceğine dair bir bilgi bulunmuyor. Fakat bazı kullanıcılar Surface tableti baz alarak bazı konseptler yaratmaya başladı. İşte Jonas Daenhert adlı tasarımcının yarattığı Surface Phone.