Haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlanan 9 yaşındaki Hazat, artık acılara dayanamıyor. Vücudunda damar bulmakta zorluk çeken doktorlar, her defasında küçük Hazat'a kateter yapmak zorunda kalıyor. Küçük yaşına rağmen büyük acılara katlanan Hazat Akbulut'un babası, yardım istedi. Baba Akbulut, "Çocuğum gözümün önünde eriyor. Allah rızası için oğlumu kurtarın. Artık dayanacak gücüm kalmadı." dedi.

Hazat Akbulut, bundan 9 yıl önce Ertuğrul ve Esengül Akbulut'un 2 kızından sonra dünyaya gelen tek erkek çocukları. Tek böbrekli dünyaya gelen Hazat Akbulut, yıllar geçtikçe diğer böbreğini de kaybetti. Haftada üç gün diyalize girmek zorunda kalan Hazat Akbulut, artık acılara dayanamaz duruma geldi. Akbulut ailesi, oğullarına böbrek bulabilmek için çapraz nakile de başvurmalarına rağmen bir sonuç elde edilemedi. Baba Ertuğrul ve anne Esengül Akbulut'un böbrekleri oğullarına uyum sağlamadı ve aile çaresizce çocukları için bulunacak böbreği bekliyor. Yunus Emre Mahallesi TOKİ sosyal konutlarında yaşayan Akbulut ailesi maddi sıkıntı çekiyor. Minik Hazat Akbulut, diğer çocuklar gibi okula gitmek istiyor ve onlar gibi oynamak ve eğlenmek istiyor.

"DAYANACAK GÜCÜM KALMADI OĞLUMU KURTARIN"

Baba Ertuğrul Akbulut, yaklaşık 9 ay önce cezaevinden çıktığını, oğlunun çaresizliğinin kendisini her gün bitirdiğinde belirterek, oğluna böbrek bulunması için yetkililerden yardım bekliyor. Oğlunun kurtulması için kendi iki böbreğini de vereceğini belirten gözü yaşlı baba Ertuğrul Akbulut, "Ben çocuğumu gördükçe vicdan azabı çekiyorum. Bir şey yapamıyorum. Ben bitmiş bir insanım. Cezaevinden çıkalı 9 ay oldu. Çocuğuma hiçbir şey yapamıyorum. Allah rızası için yardım edin. Çocuğumun bir böbreği doğuştan yok, bir böbreği de iflas etti. Bu konuyu cezaevinde 7 yıl sonra öğrendik. Ben şaşırdım, ne yapacağımı bilmiyorum. Sadece Allah rızası için çocuğuma yardım edin. Ben hiç bir şey istemiyorum. Allah rızası için çocuğumu kurtarın. Bana yardımcı olun. Büyüklerimden tek isteğim budur. Çapraz nakile müracaata bulunduk, bir sonuç çıkmadı. Allah rızası için yardım edin. 2 böbreğimi verin çocuğumu kurtarın. Çok vicdan azabı çekiyorum. Bana her gün baba baba dedikçe benim ciğerlerim yanıyor. Çocuğumu kurtarın." diye konuştu.

Hazat Akbulut'un, 4 yıldır diyaliz makinesine bağlı olarak yaşadığını ifade eden anne Esengül Akbulut ise "Böbrek bulamadığımız için Hazat'ın her gün vücudunda yaralar oluşuyor. Hazat, artık diyalize dayanamıyor. Kateter takılması için damar doktorları artık Hazat'ın damarlarını bulamıyor. Hazat'ın nakil olması lazım. Hazat, her geçen gün ileriye gitmiyor, geriye gidiyor. Artık Hazat'a bir yardım eli uzanmasını istiyoruz. O eridikçe biz de onunla beraber eriyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Allah rızası için oğlumu kurtarsınlar. Oğlum sağlığına kavuşsun. Camdan dışarıya baktıkça diğer çocuklara imreniyor. Her gece bir korku ile yatıyoruz. Oğlumun stresine ben de dayanamadım ve şeker hastası oldum." açıklamasında bulundu.

"OKULA GİTMEK İSTİYORUM"

Diğer çocuklar gibi okula gitmek istediğini ve onlar gibi oyun oynamak istediğini söyleyen 9 yaşındaki Hazat Akbulut da "Ben böbrek istiyorum. Okula gitmek istiyorum. Oyun oynamak istiyor. Bol bol su içmek istiyorum. Diğer çocuklar okula gidiyor, ben de onlarla birlikte okula gitmek istiyorum." dedi.