Doktorların yaşaması için fazla zaman vermediği nişanlısına moral olması için 2003 yazında yapmayı planladıkları nikahı öne aldıran Ayhan Mantarcı, cenazede üzerine gelinliği ve duvağı konulan eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü.Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü mezunu olan Ebrar Mantarcı, 2 ay önce rahatsızlanması üzerine Zonguldak Uzunmehmet Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan kontrolde Ebrar Mantarcı'nın akciğer kanseri hastası olduğu ortaya çıktı.

HASTANEDE EVLENDİLER Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınan Ebrar Mantarcı'nın hastalığı hızla ilerledi. Doktorların yaşaması için fazla zaman vermediği Ebrar Mantarcı'ya, hastalığının ciddiyeti söylenmedi. Ebrar Mantarcı'nın tedavisi sırasındaki en büyük destekçisi ise nişanlısı Ayhan Mantarcı oldu. Hastanede nişanlısının yanından bir an olsun ayrılmayan Ayhan Mantarcı, 2013 yazında yapmayı planladıkları nikahı da ona moral olması için öne almak istedi. Ebrar Mantarcı ve ailelerin de kabul etmesiyle çift, geçen 10 Ekim'de hastanenin yemekhanesinde kıyılan nikahla evlendi.

Hastane personelinin düzenlediği müzikli nikah töreninde çiftin şahitliklerini ise Hastane Başhekimi Doç. Dr. Kemal Varım Numanoğlu ve Hastane Müdürü Muharrem Sarıkaya yaptı. Gelinlik giydiği nikahta hediyeleri kabul edip, eşiyle kısa süre dans ettikten sonra tekerlekli sandalye ile hastanedeki odasına götürülen Ebrar Mantarcı, mutluluğunu eşi ve ailesiyle paylaştı.

GELİNLİK VE DUVAK TABUTA KONULDU

Hastalığı çok çabuk ilerleyen Ebrar Mantarcı, dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ebrar Mantarcı'nın genç yaştaki ölümü, yanından bir an olsun ayrılmayan eşi Ayhan Mantarcı'yı ve ailesini üzdü. Ebrar Mantarcı için bugün Devrek İlçesi'ne bağlı Velibeyler Köyü'nde cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi evin önünde dua edildi. Ayhan Mantarcı, üzerine gelinliği ve duvağı konulan eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü. Halit ve Nezahat Elieyi çifti de diğer yakınlarıyla kızlarının tabutuna sarılıp ağladı. Mantarcı'nın cenazesi, daha sonra omuzlarda köy camisine taşındı. Eşinin tabutunu köylülerle birlikte omzunda taşıyan Ayhan Mantarcı, başsağlığı dileklerini kabul etti. Ebrar Mantarcı'nın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hastanedeki nikahta, "Ebrar'ı tanıdığım ve sevdiğim için çok mutluyum. Yüce Rabbimden bu dünyada ve öbür dünyada Ebrar'ın her zaman yanımda olmasını istedim. Bu dünyada nasip etti, inşallah öbür dünyada da tekrar birlikte olacağız. Bin kere dünyaya gelsem, bin kere Ebrar ile evlenirim, bin kere yine Ebrar'ı severim" diyen Ayhan Mantarcı, cenazede ise büyük üzüntü yaşadığını ve konuşacak durumda olmadığını söyledi.

Ebrar Mantarcı'nın akrabası Hariye Mantarcı ise "Düğün önümüzdeki yıl 7'nci ayda olacaktı. Hastanede moral olsun diye nikah yapıldı. Ama hastalığı yenemedi. Çok üzgünüz" dedi.