Tanıtım toplantısına Trabzon basınından yeterince katılımın olmamasına serzenişte bulunan Yönetmen Adem Kılıç, “Ben filmin yapımcısı ve yönetmeni olarak Karadeniz insanının yüzünü kara çıkartmamaya çalışıyorum. Elimden gelen her şeyi bunun için yapmaya çalışıyorum. Sabah İstanbul’da yağmur vardı. Böyle havalarda havaalanına gitmek için 2 saat önceden evinizden çıkmanız lazım, ben 4 saat önce çıktım. Havaalanına geldikten sonra bineceğimiz uçak teknik bir arıza dolayısıyla bekledi buna rağmen yarım saat öncesinden toplantıya yetiştim. Buraya geldiğimde yarım saat basın mensuplarının gelmesi için konuşmamızı erteledik. Bunu da bir serzeniş olarak kabul edin” dedi.

Filmin bir bölümünün Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda çekilmesi konusunda Trabzonspor ile yaşanan anlaşmazlığın sorulması üzerine Yönetmen Adem Kılıç, “Bu gün burada filmle, Karadeniz’le, Trabzonspor ile alakalı polemik üretecek ve üzecek konuşmalar yapmak istemiyorum. Filmimizle alakalı, çekimlerle ve gala ile alakalı şeyler konuşmak istiyorum” diye cevap verdi.

Türk Sineması'nda büyük bir gelişme olduğuna dikkat çeken Yönetmen Kılıç, “Sinema sektörünü Türkiye’nin hiçbir sektöründen ayrı tutamazsınız. Dolayısıyla her sektörde olduğu gibi sinema sektöründe de ilerlemeler olacaktır. Yollarımıza, hastanelerimize, AVM’lerimize bakın onlar nasıl gelişiyorsa sinemamızda öyle gelişiyor, hatta daha hızlı gelişiyor. Bu gün Türk Sineması'na az çok sermaye birikimi de bulaştı” dedi.

Gelecek planları arasında Çanakkale ile ilgili de film çekmek istediğini dile getiren Adem Kılıç, “Türk Tarihi’nin en önemli olaylarından biri olan Çanakkale Zaferi’ni anlatan bir filmi ilerleyen zamanlarda ben de çekmeyi planlıyorum. Ancak böyle bir filme 3-5 milyon dolarlık bir bütçe ayırırsanız o filmin çok sığ kalacağını düşünüyorum. Böyle bütçeli bir filmde sadece klasik hikayeleri anlatabilirsiniz. Çanakkale Zaferi’ni anlatan bir film çekmek istediğimde o filme en az 50 milyon dolar ayırmam gerektiğini düşünüyorum. Hatta sadece bunun da yeterli olmayacağını, o filme devletin hatta ordunun da sahip çıkıp destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Zaferin bütününü ancak bu şekilde anlatabilirim. Dünyada film sektöründe çekimlerde hangi ekipmanlar kullanılıyorsa bizler de onları temin edebiliyoruz ancak o filmlere ayrılan bütçelere bizler de ulaşabildiğimizde daha güzel şeyler başaracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Sümela’nın Şifresi Filmi’nin devamının geleceğinin de müjdesini veren Yönetmen Adem Kılıç, “Filmi biz üçleme olarak düşünüp planlamıştık, Sümela’nın Şifresi’nin 3. Filmi'ni de inşallah çekeceğiz. Senaryosu şu anda yazılmaya başlandı, hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

Kılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ben ilk film vizyona çıkmadan önce vatandaşlarla konuşmuştum. Kendileri filmin 32 ile 35 bin arasında kişinin izleyeceğini düşündüklerini söylemişlerdi. O zaman büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Benim beklentilerimin 100 bin civarında olduğunu söylemiştim. Filmimizi Trabzon’da yaklaşık 140 bine yakın kişi izledi. Bu beni çok mutlu eden bir rakam olmuştu ve çok gururlanmıştım. Halkımız her bakımdan bizlere yardımcı oldu. Umuyorum ki yeni filmimize de haklımız gerekli ilgiyi gösterecek ve yeni gişe rakamlarıyla bizleri sevindireceklerdir."
Toplantıda söz alan Forum AVM Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Cömert ise böyle güzel bir filmin başarılı yönetmenini ağırlamaktan mutlu olduklarını söyleyerek Moskova’nın Şifresi Temel Filmi’ne Trabzon halkının fazlasıyla sahip çıkacağını temenni ettiğini ifade ederken, 21 Kasım’da Moskova’nın Şifresi Temel Filmi’nin galasının ev sahipliği yapacak oldukları için oldukça mutlu olduklarını sözlerine ekledi.