Esenboğa Havalimanı'na getirilen Ertaş'ın cenazesi uçaktan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kültür Bakanlığı bürokratları ve diğer yetkiler tarafından indirildi.

Naaşın cenaze arabasına konulması ardından Günay ve Ertaş'ın yakınları VIP salonunda bir araya geldi.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bakan Günay, ''binbir renkli kültür gök kubbemizin en yüce direklerinden birisi'' olarak nitelendirdiği Ertaş'ın, dün fani dünyadan ayrıldığını belirtti.

Sanatçının kendi deyimiyle ''yalan dünyadan'' ebediyete uğurlandığını bildiren Günay, sabah erken saatlerde Ertaş'ın ailesinin İzmir'den Ankara'ya geldiğini söyledi.

''Birazdan aileyle sevgili Neşet Ertaş'ı baba toprağına, öz yurduna, doğum yerine ve babasının hemen yanı başına, alıp Kırşehir'e götüreceğiz'' diyen Bakan Günay, şunları kaydetti:

''Bütün kalbimle şuna inanıyorum, sesiyle, sazıyla, sözüyle, şiiriyle, duygularıyla, muhayyilesiyle ülkelerin, toplumların kültür yaşamına büyük eserler katmış insanlar sadece bu yalan dünyadan ayrılırlar, ölmezler. Onu bugün gerçek anlamıyla ebediyete uğurladığımızı düşünüyorum, sonsuz rahmet diliyorum. Bugün akşama kadar ona olan görevimizi millet adına, minnet borcumuzu yerine getirmeye çalışacağız. Ailesine, bütün sevenlerine dayanma gücü, sabır diliyorum.''

CENAZE KIRŞEHİR'DE

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş'ın cenazesi toprağa verileceği memleketi Kırşehir'e getirildi.

Ankara'dan karayoluyla Kırşehir'e getirilen Ertaş'ın cenazesinin bulunduğu konvoy, şehrin girişindeki Adalet Bakanlığı Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumu Uygulama Tesisleri önünde Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve diğer yetkililerce karşılandı.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ertaş'ın ailesi tesislere geçti. Ertaş'ın cenazesi buradan Kırşehir Devlet Hastanesi morguna götürülecek.

Bu arada, konvoyun Kırıkkale'nin Keskin ilçesinden geçişi sırasında, yol kenarında toplanan vatandaşlar, Ertaş'ın cenazesini el sallayarak uğurladı.

KIRŞEHİR'DE HAZIRLIKLAR TAMAM

Cenaze törenin düzenleneceği Ahi Meydanı'nındaki son hazırlıkların tamamlanmasının ardından, meydanda güvenlik barikatları kurularak çok sayıda alana giriş noktası oluşturuldu.

Belediye ekipleri tarafından alanın temizliğinin yapılmasının yanı sıra tehlike oluşturacak ağaçlar budandı.

Cenaze namazının kılınmasından sonra Neşet Ertaş'ın defnedileceği Bağbaşı Mezarlığına çıkan Ankara Caddesi de çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Ana cadde ve sokaklardaki birçok iş yerinin camlarına üzerinde ''Ağla sazım, ağlanacak zamandır'', ''Seni unutmayacağız'' ve ''Kırşehir öksüz kaldı'' yazılı Neşet Ertaş'ın posterleri asıldı.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cenaze töreninde 650 polisin görev alacağını, Yozgat, Ankara, Kırıkkale ve Kayseri'den takviye ekiplerin şehre geldiğini kaydetti.

Öte yandan Başbakanlık koruma ekipleri de, Ahi Meydanında inceleme çalışmaları yaptı, güvenlik önlemleri aldı.

Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ise ''Bütün sevenleri sağ olsun, var olsun. O bizden çıktık artık'' diye konuştu. Ertaş, gösterilen ilgiden dolayı da teşekkür etti..

TAZİYE ÇADIRINA VATANDAŞ AKIN ETTİ

Türk Halk Müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş'ın baba evinin yanında kurulan taziye çadırı vatandaşların akınına uğradı.

Bağbaşı Mahallesi'nde bulunan Neşet Ertaş'ın baba evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. Vatandaşların akınına uğrayan taziye çadırında, Neşet Ertaş'ın sevilen türküleri dinlendi.

Ertaş'ın akrabalarından olan müzisyen Hüseyin Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün Neşet Ertaş'a olan saygılarından dolayı siyah gömlek giydiklerini anlatarak, Ertaş'ın gelmiş geçmiş en büyük sanatçı olduğunu söyledi.

Çakıcı, ''Neşet Ertaş, ölmedi yaşıyor. Onun türkülerini biz yaşatacağız. O, unutulacak bir sanatçı değildi. Neşet Ertaş'ın ölümüyle bozlağın teli koptu. Bizim mahallemizde artık en az 3 ay saz çalınmaz'' dedi.

Ertaş'ın cenazesinin ikindi vakti Ahi Evran Veli Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bağbaşı Mahallesi'ndeki baba evininin önüne götürüleceği ve daha sonra Bağbaşı Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU KIRŞEHİR'DE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Oba'' helikopteriyle saat 15.20'de Kırşehir'e geldi.

Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Kırşehir'e geldi. Erdoğan'ı ve beraberindekileri Kırşehir Şehir Stadı'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Emniyet Müdürü Mustafa İncebay karşıladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Neşet Ertaş'ın cenaze namazına katılmak üzere Kırşehir'e geldi