Turizm sektörünün yeni gözdesi olan villa kiralama da sektörün lider firmalarından VİRATUR genel müdürü Burcu YILDIZ ile Bodrum ‘da güzel bir söyleşi yaptık. Burcu hanım turizm sektöründe 15 yıllık bir deneyime sahip. Turisti, turizimciyi gözünden tanıyor. Yeni sektör ile ilgili bize şu bilgileri veriyor.

Bodrum ‘da faaliyet gösteren VİRATUR 2005 yılında kurulmuş, deneyimli kadrosu ile yaz-kış döneminde Bodrum severlere hizmet vermektedir.

Neden Villa Kiralama?

İnsanların kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri, ev konforunu yaşamak istemelerinden yola çıkarak ortaya çıkmış arz-talep doğrultusunda oluşturulmuş yeni turizm şekli olan villa kiralama, hızla turizm pastasındaki yerini almaya başlamış ve talep yoğunlukları gün geçtikçe artmaktadır.

Kiralanan evlerin donanımları misafirlerin konaklaması için uygun şartlarda mı?

Tam bir otel konseptinde düşünün sadece özel eşyalarınızı alıp evinize giriş yapabiliyorsunuz. Evler de tüm ihtiyaçlar düşünülmüştür.

Sizce 2012 yılı beklentilerinizi karşılayabildi mi?

Beklenenin üzerinde bile olduğunu söylenebilir. Ramazan ayı dönemimde olan durgunluk Ramazan sonrası bayram tatili ile aradaki farkı kapatmış ve elimizdeki tüm evler kiralanmıştır. Arkasından Bodrum’da en güzel tatil zamanı olan Eylül ayının gelmesi ile de iyice satışlar pekişmiştir.




Eylül ayı Bodrum için hava şartlarını düşünürsek uygun bir tarihmidir?

Tabi ki Eylül ve Ekim en güzel zamanlardır. Hatta sosyal ve kosmopolit yaşantının iyice gelişmesi, sağlık, eğitim, alışveriş merkezlerinin hızla çoğalması, kış aylarında dışarıdan gelen misafirlerin tüm taleplerini karşılayabilir hale gelmesi ile özellikle yılbaşı ve bayram tatili organizasyonlar düzenlemekteyiz.

VİRATUR sadece kısa dönem kiralama olarak mı faaliyet göstermektidir?

Kiralama sadece bu işin bir ayağı,merkez ofis olarak diğer firmalarla koordineli olarak çalışmakta ve firmamıza bağlı olarak çalışan yetkili yut içi ve yurt dışı acentalarımızda her yıl artmaktadır, kiralamadın dışında profesyonel site yönetim faaliyeti, tekne ve araç kiralama, havalimanı transferleri, temizlik hizmetleri gibi bir çok alanda misafir taleplerini kendi bünyemizde karşılamaktayız.




Bir yıl önce Trabzon ‘da kiralama satış ofisiniz açıldı, bununla ilgili düşündüğünüz satışlar beklentilerinizi karşıladımı ?

Trabzon’da ofisimizi açarken tabi ki belli bir beklentimiz vardı fakat bir yıl içerisinde bu kadar ciddi anlamda taleple karşılaşmamız bizi çok mutlu etti, kısaca Trabzon Viratur’ u sahiplendi bu yüzden Trabzon halkına minnettarız ve saygılarımızı sunuyoruz.

Sadece Bodrum damı ev kiralıyorsunuz? Yani müşterileriniz farklı bir bölge istediklerinde bunu karşılaya biliyor musunuz ?

Şu an için sadece Bodrum bölgesinde çünkü ekip ve mantalite olarak gelen misafirlerimizi mutlu etmek amaçlı çalıştığımız için diğer bölgelerde sağlam bir kadro ve ağ oluşturabildiğimiz zaman konaklama yaptırabileceğiz. Bununla ilgili arkadaşlarımız bir çalışma içerisindeler. Çeşme Alaçatı ‘da yeni sezona ofisimizi yetiştirmeye çalışıyorlar.

Bizde size Trabzon halkına sağladınız imkanlardan doları teşekkür eder, başarılarınızın aynı doğrultuda devam etmesini dileriz.

İLETİŞİM VE DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN